ALTO’dan Vali Toprak’a Ziyaret

ALTO’dan Vali Toprak’a Ziyaret
16.01.2014
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka ile beraberindeki ALTO Meclis Başkanı M. Ender Özer ve Genel Sekreter Takdir Yarış, İzmir Valisi Mustafa Toprak’a hoş geldin ziyaretinde bulundu.

Vali Toprak’a yeni görevinde başarılar dileyen ALTO Başkanı Saka, ziyarette Vali Beye geniş çaplı bir sunumla Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret kentlerinden biri olan Aliağa hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

Başkan Saka şöyle devam etti: “Aliağa petrokimya, rafineri, demir-çelik, enerji firmaları, limanları, ülkenin en modern altyapıya sahip organize sanayi bölgesi ve ülkenin tek gemi söküm tesisi ile ulusal ve uluslararası çapta dikkat çekmeyi başarmıştır.”

İstatistiklerde elde edilen verilerin de her geçen gün bu başarıyı desteklediğini ifade eden Saka, “Aliağa limanlarından yapılan ihracat 11 milyar doları bulurken, yine limanlarda yapılan elleçleme miktarı da 54 milyon tona ulaşmıştır. Demir Çelik üretiminde ise Aliağa, % 22 üretim kapasitesiyle demir çelik sektöründe Türkiye üçüncüsü durumundadır. Ayrıca ülkenin tek gemi söküm tesisi, 21 firma ile yılda 1 milyon tona yakın gemi sökümü gerçekleştirmektedir” diye konuştu.

Tüm bu rakamsal değerler ile ülke ve bölge ekonomisine bu ölçekte büyük katkısı bulunan Aliağa’nın önemli eksikliklerinin olduğunu belirten Saka ”Ticaret ve sanayinin yoğun olarak yaşandığı ilçemizin eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının yerinde tespit edilerek sorunlara çözüm üretilmesi gerektiğini Sayın Valimize ilettik. Aliağa’da olan bütün kurumlarla da görüşerek ilçemizin eksikliklerini anlatabilmek için Valimizi Aliağa’ya davet ettik” dedi.

Öte yandan ziyarette, gelişen Aliağa limanlarının yetersiz kalan geri hizmet alanları ile limanlara giden yolların uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi de konuşuldu.

Büyüyen Aliağa limanlarının altyapı eksiklikleri ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Saka, “Vali Beyin daha önce gelip inceleme yaptığı liman yolları ile limanlara nakliye yapan araçların park ve hizmet alanları olmadığından, limanlar bölgesinde faaliyette bulunanlar sıkıntı yaşamaktadır. Bu nedenle hizmetlerin daha hızlı ve modern koşullarda yapılabilmesi için limanlara giden ve İl Özel İdaresi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü gibi farklı kurumlara ait yolların ıslah edilmesini, park alanlarının düzenlenmesini görüşmek ve bu kurumları koordine etmek için Aliağa’daki bütün kurumların katılımıyla bir toplantı yapılmasını talep ettik” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda ise ALTO Başkanı Saka,  Vali Toprak’a Aliağa’nın sorunlarını içeren bir dosya sundu.