ALTO İşletme Sahiplerini Dolandırıcılara Karşı Uyardı

ALTO İşletme Sahiplerini Dolandırıcılara Karşı Uyardı
03.01.2014
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, son dönemde danışmanlık hizmeti verdiğini iddia eden bazı kişilerin işletme sahiplerini ‘kayıt güncellemenizi yapacağız, bunun için evraklarınızı hazırlayıp göndermeniz gerekmektedir’ şeklinde arayarak KOSGEB destekleri ile ilgili materyalleri işletme sahiplerine ücret karşılığında gönderdiklerini bildirdi.   

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka “Son günlerde, danışmanlık hizmeti verdiklerini iddia eden bazı şahısların, işletme sahiplerini KOSGEB adına telefonla arayarak, ''KOSGEB'den hibe destek kredisi çıktı. Belli bir ücret karşılığında belgeleri göndereceğiz'', ''Bedeli karşılığında KOSGEB destekleri ile ilgili broşür, kitap, doküman gibi materyaller göndereceğiz'' veya ''KOSGEB'in destek ve kredilerini belli bir komisyon karşılığında çıkaracağız'' diyerek, asılsız beyanlarla, işletmeleri yanılttıkları ve parasal talepte bulundukları yönünde odamıza şikayetler gelmektedir” dedi.

Zaten ücretsiz olan bilgi ve belgeler için ücret talep edip danışmanlık hizmeti verdiğini iddia eden firmaların KOBİ'leri yanıltarak haksız kazanç elde etmeye çalıştığını kaydeden Saka, Aliağa Ticaret Odası olarak işletme sahiplerine bilgi, belge, kayıt güncelleme ve danışmanlık hizmeti konusunda her türlü desteği ücretsiz olarak vermekteyiz” diye konuştu.

"KOBİ'lerin dolandırıcılık mağduru olmamak için bu tür çağrılara itibar etmemeleri gerektiğini vurgulayan Saka, ''KOBİ'lere ve girişimlere verilen kredi ve destek programları, öncelikle KOSGEB Hizmet Merkezleri ve Basın-Yayın organları aracılığıyla duyurulmaktadır. Ayrıca işletmeler, KOSGEB faaliyet ve destek programları ile ilgili en doğru ve güncel bilgileri, 'www.kosgeb.gov.tr' adresi, '444 1 567' KOSGEB Çağrı Merkezi, Hizmet merkezleri ve odamız aracılığıyla öğrenebilir” şeklinde konuştu.