ALTO’nun Üyelerine Eğitim Konusundaki Desteği Sürüyor

ALTO’nun Üyelerine Eğitim Konusundaki Desteği Sürüyor
31.12.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yasal değişikliklerin getirdiği zorunlulukları üyelerine duyurmaya ve gereklilikleri yerine getirmeye devam ediyor.

Deniz yoluyla Tehlikeli Yük Taşımacılığı yapan firmaların 2011 yılı Kasım ve Aralık aylarında aldıkları IMDG KOD eğitimlerinin kanunda belirtilen 2 yıllık geçerlilik süresi dolmuş bulunmaktadır. Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının 2011/49 sayılı genelgesinde “IMDG Kod 1.3 kapsamında düzenlenmiş olan Göreve Yönelik Eğitim Alması Gerekenler tablosunda belirtilen görevlerde bulunan personel; ‘Genel Farkındalık Eğitimi’ ve ‘Göreve Yönelik Eğitim Seminerlerinin’ yanı sıra iki yılda bir kez Yenileme Eğitimi Seminerine katılmaları gerekmektedir.” diye belirtilmiştir.

Aliağa Ticaret Odası tarafından 18 Aralık tarihinde, üyemiz firmaların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak, Alto Seminer Salonunda, 2011 yılının Aralık ve Ocak aylarında ‘Genel Farkındalık Eğitimi’ ve ‘Göreve Yönelik Eğitim’lerine katılmış üyeler için bir günlük ‘Yenileme Eğitimi’ gerçekleştirilmiştir.

Bununla birlikte 20-24 Ocak 2014 tarihlerinde bir kez daha ‘Genel Farkındalık Eğitimi’ ve ‘Göreve Yönelik Eğitim’ semineri ve ayrıca 1 günlükte, daha önce bu eğitimi almış kişilere yenileme eğitimi düzenlenecektir.

Üyelerimizin Yasal Zorunlulukları Yerine Getirmelerine Olanak Tanıyoruz

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ALTO’nun üyelerine yönelik hizmetlerine devam ettiğini, bu anlamda da Odaların görevleri arasında yer alan yasal değişikliklerin üyelere aktarılması konusunda Oda olarak gerek eğitim gerek de seminerler düzenlendiğini ifade etti. Ayrıca Başkan Saka: “Tehlikeli madde taşıyıcılığı işverenleri ilgilendirdiği kadar, faaliyetlerin gerçekleştiği çevreyi de ilgilendiriyor. Çalışan ve çevre güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan bu yasal değişikliğe ilgili kurumlar Odamızda düzenlenen eğitime katılarak yasa tarafından gerekli görülen sertifikaları almaya hak kazandılar ve yasal zorunluluklarını yerine getirmiş oldular. Bundan sonraki dönemde de Oda olarak üyelerimize yönelik faaliyetlere hem bu tür faaliyetlerle hem de sosyal faaliyetlerle devam edeceğiz” dedi.