TOBB Başkanı Aliağa Ticaret Odası'nda

21.07.2006
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ege’deki ziyaretleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Aliağa’nın Türkiye’nin yıldızı olacak önemli bir sanayi ve ticaret bölgesi olduğ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ege’deki ziyaretleri kapsamında Aliağa Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Odada, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağa Ticaret odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Ticaret Odası meclis Üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, Aliağa’nın Türkiye’nin yıldızı olacak önemli bir sanayi ve ticaret bölgesi olduğunu ifade etti.

TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN BAŞKANI OLARAK BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KENTE GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Başta Aliağa organize Sanayi Bölgesi olmak üzere bölgedeki yatırımların Türkiye’nin geleceğine yön verecek sektörleri içerdiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Aliağa Ticaret Odamızın öncülüğünde bölgede sanayi ve ticaret potansiyelini arttıracak bir çok adım atılıyor. Aliağa, bu büyüme trendiyle sadece Ege’nin değil, Türkiye’nin de ilgiyle takip ettiği çok önemli bir sanayi bölgesidir. Türk özel sektörünün başkanı olarak böylesine önemli bir kente geldiğim için çok mutluyum” dedi.

Hisarcıklıoğlu, “Deniz Manzaralı OSB” diye nitelediği ALOSBİ’nin ise  “yedi yıldızlı bir endüstri kenti olduğunu ifade ederek, “ALOSBİ’deki tesisler yükselmeye başladıkça, başta Aliağa olmak üzere tüm bölge de kalkınacak, büyüyecek. Çok değil, birkaç yıl sonra Aliağa’nın Türkiye için önemi çok artacak” diye konuştu.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, TOBB başkanı Hisarcıklıoğlu’nu Aliağa’da konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliağa’nın hızla gelişen bir kent olduğunu kaydeden Saka, Aliağa Ticaret Odası’nın kentin sanayi ve ticaret başta olmak üzere gelişme vizyonuna önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

KAYMAKAM BULGURLU: “EV HANIMLARI HASIR BİLEZİKLE ÜRETİYOR”

Ziyarette Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da kaymakamlık, Aliağa belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası öncülüğünde ilçede başlatılan Hasır bilezik projesi hakkında bilgiler verdi.

Kaymakam Bulgurlu, “Türk İnsanının, müteşebbisin önü açılırsa neler başaracağının en büyük göstergesi ALOSBİ’dir. ALOSBİ, Tamamen özel teşebbüsün bir başarısıdır. Bundan dolayı gururluyuz. Ancak Aliağa’da bir de önemli bir sosyal projemiz var. İlçemizdeki kurumların öncülüğünde başlattığımız Hasır bilezik projesiyle köylerde oturan ev hanımları ve genç kızları üretimin içine çekiyoruz. Projemizle meslek sahibi olan ev hanımları ve genç kızlarımızdan her biri en az 2 bin YTL katma değer sağlamaktadır. Bu insanlarımız bu büyük sosyo-ekonomik proje sayesinde ailelerine ve devlete yük olmaktan kurtulmaktadır. En önemlisi de Aliağa’da artık ev hanımlarımız sorumluluk alıyor, üretiyor, kazanıyor, hem ailesine hem ülkemize faydalı oluyor.” Diye konuştu.

BAŞKAN KAYA’DAN MESLEK YÜKSEK OKULU’NA DESTEK TALEBİ

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da, Aliağa’da atıl olarak duran yenigaraj binasının Ege Üniversitesine bağlı Meslek Yüksek okuluna, eğitim binası olarak tahsisi ile ilgili bilgi vererek, “Ege Üniversitesi’ne ait Bergama Meslek Yüksekokulu’nun Aliağa derslikleri halen meslek lisesi içinde bulunuyor. Bir de belediyemize ait atıl durumda olan bir garaj binamız var. Aliağa’da halen 700 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrenciler Aliağa’nın ticari hayatına tüketici olarak büyük katkıları var. Ancak bu yıl eğer Meslek Yüksek Okulu’na tadilatını yaparak eğitime hazır bir bina sunamazsak bu yüksekokul buradan Bergama’ya gidecek. Biz Ege üniversitesine üzerinde binası olan bir arsa verdik. Sadece binada biraz tadilat yapmak gerekiyor. Aliağa’nın böyle bir meslek yüksek okuluna şiddetle ihtiyacı var. Bu konuda TOBB Başkanı olarak sizden destek bekliyoruz.” Diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka ve meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz Hisarcıklıoğlu’na Aliağa’da ev hanımları tarafından el işi olarak üretilen altın rozet hediye etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ:

FOTO 1  www.alto.org.tr/bultenfoto/20072006/alto-rifat.JPG

FOTO 2  www.alto.org.tr/bultenfoto/20072006/alto-rifat1.JPG