ALTO EUROCHAMBRES’A KATILDI

ALTO EUROCHAMBRES’A KATILDI
27.12.2013
  •  A 

Eurochambres 2014 Küresel Ekonomi Raporu Açıklandı

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) ile Küresel Oda Platformu (Global Chamber Platform) işbirliğinde hazırlanan 2014 Küresel Ekonomi sonuçları, ilk defa TOBB’un ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen Eurochambers Ekonomik Forumu’nda açıklandı.

Forumda çıkan sonuçlara göre, GCP üyeleri tarafından 2014 için büyüme seviyesinin Dünya Bankası’nın öngördüğü kadar sağlam olmayacağı düşünülmektedir. Bununla birlikte, küresel ekonomi için temel güçlük olarak finansal sistemin sağlıklı olmamasına işaret edilmekte ve finansal pazarlardan gelecek tehditlere karşı önlem alınması gerektiği vurgulanmaktadır. Çıkan sonuçlarda ayrıca, işsizliğin düşürülmesine yönelik programların öncelikli olarak uygulamaya alınması gerektiği vurgulanmaktadır.

Toplantıda, Forum’da öne çıkan sonuçlar Eurochambers Genel Sekreteri Arnaldo Abruzzini tarafından paylaşıldı.

HEDEF İSTİHDAM

Abruzzini, forumda 4 ana konuya odaklandıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Birincisi yeni başlayan şirketlere yatırım, finansman ve desteklemek ve bunu da eğitsel ve destekleyici aktivitelerle yapmak üzerinde durduk. İkinci olarak Avrupa şirketlerinin uluslararası görüşe sahip olmaları gerekliliği ve odaların bu konudaki etkin olmaları öne çıktı. Üçüncü olarak özellikle kadınlar başta olmak üzere girişimci potansiyellerinin önünün açılmasına odaklandık. Son olarak da Avrupa'da tekrar endüstriyelleşmenin önem kazanması ve endüstriyel sektördeki değer zincirinin bir parçası olarak Ar-Ge süreçlerinin desteklenmesi üzerinde durduk. Sonuç olarak Odalar Avrupa şirketlerinde değişimi yönetmeye talipler”.

DOĞRU YÖNDE GELİŞİM İÇİN ULUSLARARASI BİLGİ PAYLAŞIMI ŞART

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) toplantısında, Aliağa Ticaret Odası’nı, Genel Sekreter Takdir Yarış, oda personelleri Canan Yüksel ve Simge Gürkaya temsil etti.

Avrupa’dan ve Türkiye’den birçok Oda ve Borsa temsilcisinin katıldığı toplantıda, özellikle Avrupalı odaların işleyişleri hakkında bilgi sahibi olma imkânı yakalayan Yarış, Avrupalı oda temsilcileriyle tanışıp Aliağa Ticaret Odası ile Avrupa Odaları arasında bir bağ kurulması vizyonunu da ortaya koymuş oldu.

Akredite bir kurum olan Aliağa Ticaret Odası’nın sürekli olarak kendini geliştirme ve hizmet kalitesini iyileştirme çabasının Avrupalı partnerleriyle, üyeleri ve ülkesi lehine projelerde ortaklık içine girmenin hedeflendiğini söyleyen Yarış, bu vizyon ve motivasyonla çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.

Forumda gerçekleştirilen panellerden ‘Odalarda Yeni Trendler’ ve ‘Değişen Zamanda Odaların Konumlandırılması’ adlı panellere katılan Aliağa Ticaret Odası Genel Sekreteri Takdir Yarış, konuşmasında odaların üyelerle daha etkili iletişim kurabilmelerinde ve daha iyi hizmet verebilmelerinde eğitim ve inovasyonun önemine vurgu yaptı.

Odalarda yapılan faaliyetlerin duyurulmasının üyelerle sağlıklı iletişim için olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Yarış, “Aliağa Ticaret Odası olarak biz bu sağlıklı iletişimi son on yıldır yaptığımız her faaliyeti üyelerimize periyodik yayınlarımızla, medyanın etkili kullanımıyla ve elektronik iletişim enstrümanlarını doğru kullanarak başardık” dedi.

Konuşmasının devamında Yarış, üyelere daha iyi hizmet verebilmek ve üye ihtiyaçlarının daha net çıkarılabilmesi için üye profili araştırmasının tüm odalar tarafından yapılması gerektiğini işaret ederken eğitimde süreklilik konusunda ise “Başlangıçta eğitim programlarını üç beş kişiye yaparken ısrarcı ve planlı eğitimlere devam ederek bugün eğitimlere katılımları biz sınırlandırmak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.