Mahkumların Yaptığı El Sanatları Ürünleri Sergilendi

Mahkumların Yaptığı El Sanatları Ürünleri Sergilendi
24.12.2013
  •  A 

Aliağa ilçesi Şakran’daki İzmir 3 No’lu T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı eserlerden oluşan “El İşi ve Resim Sergisi” 12 Aralık tarihinde Aliağa Ticaret Odası Sergi Salonu’nda yapılan açılış ile ziyarete açıldı.

“Sergiye Aliağa’nın İdari ve Yerel Yöneticilerinden Yoğun İlgi”

Aliağa Ticaret Odası Sergi Salonu’nda gerçekleşen serginin açılışına; İzmir Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, İzmir Başsavcı Vekili Emin Atik, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Sayın Mustafa Gümüş, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İzmir Açık Cezaevi Müdürü Halis Orhan; İzmir 2. Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Bülent Başer Ve 2. Müdürü İsmail Bingöl; 2. Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali İhsan Çetindere Ve 2. Müdürleri Ayhan Sedef, Mehmet Nuri Geriş, Ahmet Ünal Arıca, İdris Boz, Ferda Keskin, İzmir Çocuk Ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hamit Karslıoğlu Ve 2. Müdürü Erdal Körlek ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram YILMAZ, bu tür çalışmaların hükümlü ve tutukluların sosyalleşmesinde ve özgüven sağlamalarındaki öneme dikkat çekerek, “Hükümlü ve tutuklulara mesleki eğitim verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aldıkları kurslarda edindikleri bilgileri ve becerileri kullanarak ortaya güzel ürünler çıkarmışlar” dedi.

Sergiye ev sahipliği yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan SAKA, “Biz bu tür çalışmaların yararlı olduğunu düşünüyoruz ve Aliağa Ticaret Odası olarak böyle faydalı çalışmalara tüm imkanlarımızla gerekli desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Bu tür etkinliklerin tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmaları adına çok önemli olduğunun altını çizen SAKA, “Mahkum arkadaşlarımız o kadar güzel ürünler ortaya koymuşlar ki bu ürünlerin, onların ruh dünyalarını yansıtması açısından da çok değerli olduğunu görüyoruz” dedi.

Eğitmen Serap KESKİN ise, hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el işi ürünlerin sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “El işi ve resim sergisinde satılan eserlerden elde edilen gelir, hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumunda bulunan hesaplarına aktarılıyor. El sanatları ürünleri, tutuklu ve hükümlülerin hem uğraşı oluyor, hem de para kazanmalarına katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.  

12 Aralık Perşembe günü açılan ve dört gün boyunca ziyaretçilere açık olan “El İşi ve Resim Sergisi”  pazar günü sona erdi.