TİCARET ODALARI BULUNDUKLARI YERLERDE ŞEHRİN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATINA YÖN VEREN EN ÖNEMLİ KURULUŞLARDIR

TİCARET ODALARI BULUNDUKLARI YERLERDE ŞEHRİN SOSYAL VE EKONOMİK HAYATINA YÖN VEREN EN ÖNEMLİ KURULUŞLARDIR
20.12.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası tarafından Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları çerçevesinde her yıl birimlerin bir yıllık çalışmalarının değerlendirildiği Yönetimi Gözden Geçirme Toplantısı, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan SAKA başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, birimlerin 2013 yılında ortaya koydukları hedefler ve bu hedeflerin gerçekleşme oranları ile faaliyetleri masaya yatırılırken 2014 yılına ait hedefler ise ayrıca gözden geçirildi.

Toplantıda, Aliağa Ticaret Odasına bağlı tüm birimlerin çalışmalarıyla ilgili koydukları hedefler ve bu hedeflere ait gerçekleşme oranlarının yanı sıra, faaliyetler ve stratejik hedefler masaya yatırıldı. Birim sorumluları yapılan çalışmaları, bir yıllık hedeflerinin gerçekleşme oranlarını Başkan Saka ve Meclis Üyelerine slayt eşliğinde anlattı.

2013 Yılı Masaya Yatırıldı 2014 Yılı Hedefleri Gözden Geçirildi

Programın açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan SAKA, Ticaret Odaları’nın bulundukları yerlerde şehrin sosyal ve ekonomik hayatına yön veren en önemli kuruluşlardan biri olduğunu söyledi.

Gelecek için yönetim anlayışımız çerçevesinde kendimizi sürekli olarak yenileyip geliştirebilmemiz için takım ruhu ile hareket etmeleri gerektiğinin altını çizen SAKA, “Bu sebeple gerek üyelerimize gerek Aliağa’mıza daha kaliteli hizmet verebilmek adına güler yüzlü, çalışkan, donanımlı, çözüm odaklı, kendisini ve odasını dünya trendlerine adapte etmeye çalışan personelimizle takım ruhu içerisinde çalışıyoruz” dedi.

ALTO 2013 Faaliyet Raporları Sunumu Yapıldı

Sunum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda birim sorumluları yıl içindeki faaliyetlerinin sunumunu gerçekleştirdi.

Sunumda Ticaret Sicili birimince Ocak 2013 ile Kasım 2013 arası yapılan işlem sayısı genel toplamı 13633 adet olarak aktarıldı. Ayrıca 2013 yılında kurulan şirket sayılarına bakıldığında 2012 yılına göre azalma olduğu bildirildi. Bununla birlikte 2013 yılında; 22 adet Anonim Şirket, 49 adet Gerçek Kişi, 5 adet Kooperatif ve 16 adet Limited Şirket kuruluşu yapıldığı birim sorumlusu tarafından aktarıldı.

Aliağa Ticaret Odası, eğitim hizmetleri kapsamında üye ve personelin iş yaşamında daha donanımlı hale gelmesinde ve bilgilenmesinde önemli etkiye sahip olan 30 adet eğitim gerçekleştirilmiştir.

 

Aliağa Ticaret Odası tarafından verilen eğitimler arasında İzka Destekleri Bilgilendirme Toplantısı, Akreditasyon Çalıştayı, KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı, Aliağa Kent Vizyonu Toplantıları, İŞKUR Destekleri Bilgilendirme Toplantısı, Aliağa 2. Uluslar arası Demir-Çelik Zirvesi ile 1. Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi yer almaktadır.

Aliağa Ticaret Odası tarafından organize edilen; üyelerin iş geliştirme, yeni teknikler görme ve firmalarla ikili görüşmeler ile iş görüşmelerinin yapıldığı 3 adet fuar katılımı gerçekleştirilmiştir. BAU MÜNİH 2013 İnşaat Malzemeleri ve Yapı Fuarı, 3. Türk Yunan Ticaret Ve Kültür Fuarı ile LOGİTRANS 7. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı’na katılan üyelerin ikili görüşmeler ile ticari bağlantılar kurdukları belirtilmiştir.

Eğitime ve Ramazan Ayında Yardıma Muhtaç Ailelere Destek Sürüyor

Aliağa Ticaret Odası tarafından sosyal sorumluluk kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 150 öğrenciye 48 bin tl tutarında burs verilmiştir. Bununla birlikte Aliağa Ticaret Odası ve TOBB iş birliğiyle Aliağa’daki eğitim kurumlarının yıl içindeki eğitim ihtiyaçları göz önünde bulundurularak 2013 yılında çeşitli eğitim kurumlarına; kırtasiye malzemesi, temizlik malzemesi ve fotokopi kağıdı gibi çeşitli yardımlar yapılmıştır ve yine bu kapsamda 2012-2013 eğitim öğretim döneminin başlangıcında ekonomik durumu yoksun olan 600 öğrenciye kılık kıyafet yardımı yapılmıştır. Ayrıca TOBB desteğiyle yardıma muhtaç 500 aileye Ramazan ayında gıda yardım paketi dağıtılmıştır.

Yardımlar hakkında bilgi veren Başkan Saka, “Aliağa Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak üzerimize düşen sosyal sorumluluk vazifesini yerine getirdiğimizi düşünüyorum” diye konuştu. Ayrıca öğrenciler söz konusu olduğunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarının altını çizen Saka, “Eğitimde elde edilen başarının ülke geleceğine bırakılacak en büyük mirastır ve amacımız yarınlarımızın güvencesi olacak çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak adına üzerimize düşeni yapmaktır” dedi.

Toplantı sonunda, 2013 hedefleri, stratejik hedefler, iyileştirmeye açık alanlar ile kurumun üye beklentilerinin alınması ve geri bildirimiyle ilgili karalar alındı. Sistem üzerinde ciddi çalışmalar yapılacağı ve birim performanslarının ölçüleceğinin altı çizildi. Ayrıca tüm birimlerin 2014 yılı hedefleri de gözden geçirildi.