ALTO’da Dış Ticaret Destekleri Anlatıldı

ALTO’da Dış Ticaret Destekleri Anlatıldı
05.10.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nda(ALTO), T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın katkıları ile ihracat yapan üyelere devletin dış ticaret destekleri anlatıldı. Seminere Menemen ve Bergama Ticaret Odalarının ihracat yapan üyeleri de katıldı.

ALTO’da gerçekleşen Dış Ticarette Fırsatlar konulu bilgilendirme seminerinde; ihracatta Pazar araştırmaları, yurtdışı fuarlarına katılımı, markalaşma, ihracatta devlet destekleri gibi bir çok konu detayları ile anlatıldı.

Rekabet ortamında devlet destekleri önemli

Seminerde açılış konuşmasını da yapan ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa limanlarından yapılan ihracat oranlarına dikkat çekerken şunları söyledi:”Aliağa liman ve iskelelerinden 2012 yılında yaklaşık 12 milyar dolar ihracat yapıldı. Bu rakamlara ulaşmak oldukça memnuniyet verici. Tabi bu rakamlara giden yolda bazı engelleri aşabilmek için devlet desteklerine ihtiyaç olabiliyor. Çünkü dünyada rekabet çok sert yaşanıyor. Bu rekabet ortamında da rekabette güçlendirecek her adım oldukça stratejik önem taşıyor” dedi.

Ahmet Şevket YURT:”Tüm çalışmalarımız ülke ihracatının artmasına yönelik”

T.C. İhracat Genel Md. Daire Başkanı Ahmet Şevket YURT dış ticarette devlet  desteklerinin önemine dikkat çekerken; ”Devlet olarak ülke ihracatının geliştirilmesi için her gün çalışıyoruz, yeni katkılar sağlamaya çalışıyoruz. Tabi burada önemli olan bu desteklerden ticaret yapanların, ihracat yapanların yararlanmasıdır. Bizim çalışmalarımız ancak o zaman hedefine ulaşacaktır. Biz bakanlık olarak her türlü soruya ve talebe cevap vermek üzere bekliyoruz” dedi.

Seminerin son bölümlerinde ise Muhammet Emin TORUNOĞLU(Dış Ticaret Uzman Yard.), Sedat ÜREY(İhracatı Geliştirme Uzmanı), Banu BEKTAŞ(İhracatı Geliştirme Uzmanı), İpek BEZİRHAN(Dış Ticaret Uzman Yard.) ihracat konularındaki desteklerle ilgili teknik bilgiler verdiler.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka

Ahmet Sevket Yurt

Ahmet Sevket Yurt 1

Katılımcılar

Katılımcılar 1