Aliağa’da İşletmelere İşkur ile Eleman Desteği

Aliağa’da İşletmelere İşkur ile Eleman Desteği
08.07.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nda(ALTO), İŞKUR ile işbirliğine gidilerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtım Semineri” gerçekleşti. Seminerde İŞKUR destekleri de anltıldı.

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile iş ortamı daha güvenli

Aliağa Ticaret Odası’da(AlLTO) 02.07.2013 tarihinde iki oturum şeklinde gerçekleşen seminerde ilk oturumda İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak yaptığı önemli açıklamalarla dikkat çekti. 100’ün üzerinde katılımın olduğu seminerde yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilinmeyenleri ve anlaşılmayan konuları açıklayan Kabak şunları söyledi:”İş sağlığı ve güvenliği ilgili çalışmalar 2012 yılından sonra, yeni çıkan kanunla hız aldı. Yakın geleceğe kadar bazı tedbirler alınıyor olsa da iş sağlığı ve güvenliği konularındaki düzenlemelerdeki eksikliklerden dolayı önemli iş kazaları ve meslek hastalıkları yaşandı. 2000’li yıllarda iş kazaları oranı %17’lerde iken bugün bu oranı %8’lere kadar düşürmeyi başardık. Şimdi en büyük amacımız bu oranı %0’lara yaklaştırarak güvenilir bir iş dünyası oluşturmak” dedi.

İŞKUR destekleri işverenlerin dikkatini çekti

Soru cevap şeklinde geçen seminerin ikinci oturumunda ise İŞKUR’un işverenlere yönelik destekleri anlatıldı. Katılımcıların dikkatini ise İŞKUR’un işverenlere sağladığı stajyer ve sigorta primi desteği çekti. İşletmelere istedikleri stajyerleri almasını sağlayan bu düzenlemede, stajyerlere sigorta desteği ve günlük harcırah İŞKUR tarafından veriliyor.

İşletmelere İŞKUR desteklerinden yararlanmalı

İŞKUR ile birlikte gerçekleştirdikleri bu seminerle üyelerinde devlet destekleri ile iş sağlığı ve güvenliği konularında farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka iş kazaları ve meslek hastalıklarının en aza indirilmesi için artık çalışanların da işverenlerin de daha bilinçli olması gerektiğini söyledi. İŞKUR destekleri ile ilgili düşüncelerini de dile getiren Başkan Saka:”Görüyoruz ki İŞKUR işverenlere çok avantajlı imkanlar sunuyor. Bu imkanlara ulaşmada engeller de bulunmuyor. O zaman diyebiliriz ki üyelerimiz başta tüm işletmeler rekabetin bu denli arttığı bir ortamda bu tür desteklere yönelmeli” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka

Kadri Kabak

Katılımcılar