ALTO Midilli ile İşbirliği Arayışında

ALTO Midilli ile İşbirliği Arayışında
20.06.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) uluslararası girişimlere devam ediyor. ALTO bu yıl Midilli’de 3. Kez düzenlenen Türk – Yunan Ticaret, Kültür ve Sanat Festivaline katıldı.

ALTO, Ege kıyıları ile Midilli arasında artan ticaretin de etkisiyle Midilli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında ALTO Meclis üyeleri ile Midilli Ticaret Odası üyeleri arasında ikili görüşmeler de yapıldı.

Midilli ile Ege kıyıları arasında ticaretin geliştirilmesi ortak hedef olarak ortaya çıkarken Midilli heyeti Türkiye’den daha çok yatırım beklediklerini, yatırım yapan Türk işadamlarını oturma izni verdiklerini belirtti.

Midilli Yatırımlara Açık

Midilli’de bu yıl 3. Kez düzenlenen Türk – Yunan Ticaret, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yaptıkları ziyaretlerin ve Midilli Ticaret Odası ile yaptıkları görüşmelerin önemine dikkat çeken ALTO Başkanı Adnan Saka:”Burada yaptığımız görüşmelerden ve ziyaretlerimizden önemli tecrübeler kazandık. Aslında hemen yakınımızda bir adada Türk işadamlarının yapabileceği birçok yatırım ve uygun teşvikler var. Bunları değerlendirmeliyiz. Sonuçta iki ülke arasında geçmişten bu zamana süren anlaşmazlıklar olsa da iki ülke halkı arasında sıcak dostluk daimi olmuştur. Buradan yola çıkılırsa ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi hem Midilli hem de Aliağa ilçemiz, ya da Ege kıyılarımız için olumlu sonuçlar ortaya çıkaracaktır” dedi.

Sosyal ve Ticari İlişkiler Geliştirilmeli

Midilli ile lojistik yatırımlar başta olmak üzere bazı bağların kurulabileceği düşüncesinin bulunduğunu söyleyen ALTO Başkanı Adnan Saka;”Hemen karşımızda ticaret yapabileceğimiz bir yer bulunuyor. Bunu değerlendirelim. Önce sosyal ilişkileri kuvvetlendirme, birbirimizi anlama çabası içinde olmalıyız. Çünkü birbirimizi daha iyi anladığımız takdirde biliyoruz ki ticaret de, yatırımlar da kendiliğinden gelecektir” dedi.

Pavlos Boyacis: “İşbirliği komisyonu kurulabilir”

Midilli Eski Valisi ve şimdi milletvekili olan Pavlos Boyacis Türkiye ile ilişki kurmaya çalıştıkları ilk yıllarda birçok sorunlarla karşılaştıklarını, ancak artık bazı konuların aşılabildiğini ve Türkiye ile ticaretin 6 milyon dolar gibi iyi noktalara doğru hareket ettiğini söyledi. Pavlos Boyacis ayrıca, olumlu yönde gelişen ilişkilerin daha hızlı ve sağlam temellerle gelişebilmesi için iki ülke arasında ticari, sosyal faaliyetlere katılım ve iki ülke milletvekilleri arasında diyalog kurmanın önemine dikkat çekti. Boyacis birçok ülkede, meclislerde ikili işbirliği komisyonları bulunduğunu ancak Türkiye ile böyle bir komisyonun bulunmadığını söylerken Türkiye ile bir işbirliği komisyonu kurulmasını da yürekten isteklerini ifade etti.

Haber Fotoğrafları:

Midilli Foto Adnan Saka Ropötaj

Midilli Foto Görüşmeler

Midilli Foto Görüşmeler 1

Midilli Foto ikili görüşmeler

Midilli Foto ikili görüşmeler 1

Midilli Foto ticaret Odası Toplantısı

Midilli Foto 7