ALTO’dan 2. Demir Çelik Zirvesi

ALTO’dan 2. Demir Çelik Zirvesi
14.05.2013
  •  A 

ALTO’dan 2. Demir Çelik Zirvesi

 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka oda seçimlerini kazanmalarının ardından yeni görev dönemine 28 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirecekleri Uluslararası 2. Demir Çelik Zirvesi ile kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.


Aliağa’nın demir-çelik ve enerji sektöründe hızlı yükselişine paralel yeni teknolojilerin, sektörel gelişmelerin ve uygulamaların anlatılacağı zirveye Türkiye’den sektörün liderlerinin yanı sıra, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya ve Fransa’dan konuşmacılar katılacak.


ALTO Başkanı Adnan Saka son yıllarda uluslararası organizasyonlara önem verdiklerini söylerken, “Aliağa Demir Çelik Üretiminin %22’sini karşılıyor, Türkiye’nin tek gemi söküm tesisi Aliağa’da bulunuyor. Enerji sektörü de çok hızlı gelişiyor. Şu an 3500 Megavat elektrik üretilen Aliağa’da,  projelerin de tamamlanması ile kısa süre içinde 6000 Megavat elektrik üretiliyor olacak. Yani Aliağa zaten uluslararası öneme sahip olma yolunda doğal dinamikleri ile hızla ilerliyor. Biz de Ticaret Odası olarak elimizden geldiğince gelişimin içinde yer almaya çalışıyoruz. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz zirveden sonra zirveye katılan firmalar arasında ikili işbirlikleri kuruldu. Devamının olması için odamıza yazılı talepler geldi. Biz de 2. Demir Çelik Zirvesini planladık. EBY International Summit ile işbirliği içinde yaklaşık bir yıldır 28 Mayıs 2013 Salı günü gerçekleştireceğimiz 2. Demir Çelik Zirvesi için çalışıyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık. Türkiye ile beraber 6 ülkeden katılımcılar yer alacak. Gün boyu sürecek zirvenin ardından yuvarlak masa görüşmeleri ile ikili toplantılar yapılmasını sağlayacağız. Umarım ülkemiz ve ilçemiz için yararlı bir çalışma olur” dedi.


Haber Fotoğrafları:


Demir Çelik Foto

Adnan Saka Foto