Aliağa, Afyonkarahisar ile İşbirliği Arayışında

Aliağa, Afyonkarahisar ile İşbirliği Arayışında
17.04.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) bölgesel etkinliğini arttırmak, üyelerine ve ülkeye katma değer sağlamak için girişimlerine devam ediyor.

ALTO ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) bölgesel anlamda yatırım ortamının gelişmesine katkı sağlayacak ortak projelerde işbirliğine gidebilmek, üyelerinin yararına olabilecek bilgi ve deneyimlerini düzenli olarak paylaşabilmek için ATSO’da kardeş oda protokolü imzaladı.

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser:“Afyonkarahisar son yıllarda planlı yatırımlarla gelişiyor”

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser Afyonkarahisar’ın son yıllarda tarım, gıda, sanayi, maden gibi konularda önemli yatırımlar yaptığını ve bu yatırımların karşılığını almaya başladıklarını söylerken, “Aliağa gibi ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan firmaların ve ihracatın kapısı olan limanların bulunduğu bir bölge ile işbirliğine gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmzaladığımız bu protokolle ihtiyaçlar doğrultusunda sosyal ve ekonomik bazı konularda ALTO ile işbirliğine gideceğimize inanıyorum” dedi. Afyonkarahisar’da son yıllardaki yatırımların hızını ve etkinliğini Valilik, kaymakamlık ve belediye ile koordine çalışmalarına bağlayan Serteser, bu birlikteliğin Afyonkarahisar’ı daha iyi noktalara taşıyacağına inandığını belirtti.

ALTO Başkanı Adnan Saka:”Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması hızlı ve etkin gelişmemizi sağlayacaktır”

ALTO Başkanı Adnan Saka Oda olarak ulusal ve uluslararası birçok bağlantı kurmaya çalıştıklarını söyledi. Bilgi alışverişi ve sağlam diyalogların kurulması ile kendilerini daha hızlı ve etkili geliştirebileceklerini iyi bildiklerini ifade eden Başkan Saka:”Son bir yıl içinde uluslararası anlamda Paris Ticaret Odası(Fransa), Seine et Marne Ticaret Odası(Fransa), Münih Ticaret ve Sanayi Odası(Almanya) ziyaret edildi. Kendi bölgemizde bulunan Torbalı ve Tire Ticaret Odaları ile benchmarking(kıyaslama) yapıldı. Ege Bölgesi Ticaret Odaları ve Borsalarını kapsayan Ortak Akıl Toplantıları düzenlendi. 3 ay ara ile gerçekleşen toplantılardan beşincisini geride bıraktık. Şimdi bir adım daha ileri giderek ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olan; bünyesinde tarım, gıda, maden, sanayi gibi birçok dinamiği barındıran ve Anadolu’ya ulaşımda bağlantıların kesişme noktası olan Afyonkarahisar ile Kardeş Oda Protokolü imzaladık. Protokol ile var olan ilişkilerimizi sağlam şekilde temellendirmek istedik. Böylelikle ulusal ve uluslararası projelerde işbirliğine daha kolaylıkla gidebileceğiz. Hatta birlikte yer aldığımız projelerle sadece kendi üyelerimize değil Ege Bölgesinin tamamına etki etmeye çalışacağız. Hedeflerimizin gerçekleşmesini ve çalışmalarımızın ülkemize katma değer sağlaması en büyük dileklerimizden” dedi.

Protokolün imzalanmasının ardından ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ALTO Başkanı Adnan Saka ve ALTO meclis üyelerine yeni tamamladıkları binalarını gezdirdi ve bölgedeki yatırımlar ile ilgili verdi.

Saka:“Aliağa yatırımların planlanmasında Afyonkarahisar’ı örnek alabilir”

ATSO binasının her türlü detay düşünülerek inşa edildiğini, bölgedeki yatırımların önünün açılmasının ve son yıllardaki planlamanın da oldukça dikkat çektiğini belirten ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa olarak özellikle yatırımların yolunun açılması konusunda Afyonkarahisar’ı örnek alabileceklerini söyledi. Aliağa’daki yatırımlar ile ilgili sit alanlarından, imar planlamalarındaki eksikliklere birçok sorun olduğunu da ifade eden Saka, “Örneğin Aliağa’ya bugün bir otel yatırımcısı geldiğinde Otel yapılacak bir yer imar planlarında görülmüyor. İlçenin hemen 2 km yakınında 3 farklı kuyuda 100 °C’ ye yakın ısıda su bulunuyor ama kuyular nedensiz bir şekilde kapalı tutuluyor ne bir sera ne bir termal turizm ile ilgili planlamalar bulunuyor. Afyonkarahisar’da ise tarların arasına otel yapılmasına müsaade edilmiş ve ne de iyi olmuş. Dilerim Aliağa’da benzer uygulamalar ile ilgili gelişmeler yaşanır” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Protokol imzalanırken iki başkan

Adnan Saka konuşma

Hüsnü Serteser konuşma

Toplantı Salonu

Toplu Foto

Hediye