Aliağa Vergi Dairesine Ziyaret Ettik

Aliağa Vergi Dairesine Ziyaret Ettik
18.02.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yönetimi üyelerinin vergi dairesi ve maliye ile ilgili yaşadığı sıkıntılara çözüm üretebilmek ve Aliağa Vergi Dairesi yeni müdürüne görevinde başarı dilemek için Aliağa Vergi Dairesini ziyaret etti.

Adnan Saka: “Üyelerimizin yaşadığı sıkıntılara çözüm arıyoruz”

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa Vergi Dairesi Yeni Müdürü Nuri Karakuzu’ya görevinde başarı dilerken, üyelerinin yaşadığı bazı sıkıntıları dile getirdi. Bazı üyelerinin nakliye yapmamasına rağmen mevzuattan kaynaklı uygulamalardan dolayı, tamire giderken araçlarında bulunan hırdavat malzeme, tamir takımı vb. malzemelerden dolayı ceza ödemek durumunda kaldığını belirten Başkan Saka: ”Buraya gelerek bu sıkıntımızı anlatmamızda amacımız kesinlikle herhangi bir şekilde usulsüz bir tutum içinde hareket etme isteği değil. Amacımız sadece aracımızda bulunan tamir takım vb. gibi malzemelerden dolayı cezayla karşılaşmamak için vergi dairesi uygulamalarının ne yönde olduğunu öğrenmek. Bunu en uygun şekilde öğreneceğimiz yerin vergi dairesi olması nedeni ile burayı ziyaret ettik. Üyelerden gele taleplerimizi kendilerine ilettik. Kurumumuz adına Karakuzu’ya göstermiş olduğu ilgiden ve çözüm odaklı olmasından dolayı teşekkür ederim” dedi.

ALTO’ya teşekkür

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Nuri Karakuzu da ALTO üyelerinin yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda kurum olarak kanun, mevzuat ve yönetmeliklerin izin verdiği kadarıyla yardımcı olacağını, görevlerinin işletmelerin yolunu açmak, işleyişini kolaylaştırmak olduğunu, ancak devletin çıkarlarını da düşünmek zorunda olduklarını ifade ederken ALTO yönetimine de kendisini ziyaretmiş olmalarından dolayı teşekkür etti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka ve Nuri Karakuzu

Toplu