Odamız’da Kosgeb Destekleri Anlatıldı

Odamız’da Kosgeb Destekleri Anlatıldı
31.01.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), Oda üyelerin ve Aliağa ticaret erbablarının yoğun ilgi gösterdiği “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

ALTO ile KOSGEB işbirliğinde düzenlenen toplantıya KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü M. Oğuz Kılınç da katılırken, Kılınç KOSGEB’in destekleri ile ilgili konulara açıklık getirdi. ALTO Başkanı Adnan Saka ise üyelerine KOSGEB tarafından reel sektörün canlandırılması amacıyla sağladığı desteklerden yararlanmaları çağrısında bulundu.

ALTO dan Üyelerine KOSGEB Desteklerinden Yararlanın Çağrısı

KOSGEB’in son yıllarda yeni kurulan ya da faaliyetlerine devam eden işletmelere yönelik önemli destekleri bulunduğunu belirten ALTO Başkanı Adnan Saka bu tür desteklerden yararlanmanın önemine dikkat çekti. Başkan Saka:”KOSGEB’in desteklerinden yararlanarak yeni işletmeler kuruluyor. Yine KOSGEB destekleri ile faaliyetlerine devam eden işletmelerin yeni ürün araştırmalarından yeni pazar bulmalarına, yurtdışı seyahatlerinden fuar gezilerine birçok etkinlik gerçekleşiyor. KOSGEB ile birlikte düzenlediğimiz bu toplantıda üyelerimize ulaşarak bunları anlatmaya, üyelerimizin bu desteklerden yararlanması, KOSGEB ile diyaloglarını artıracak girişimlerde bulunmalarını sağlamaya çalıştık. Burada bilgilendirmelerinden dolayı sayın Kılınç’a da çok teşekkür ederim” dedi.

M. Oğuz Kılınç:”Desteklerden yararlanmak için ALTO KOSGEB Temsilciliğini kullanabilirsiniz”

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü M. Oğuz Kılınç da KOSGEB destekleri ile ilgili detaylı bilgiler verirken şunları söyledi:”İşletmesinin yurtiçi ve yurtdışı fuar katılımı, tanıtımı, işe yeni alacağı personelin maaş giderleri (Nitelikli Eleman Desteği) hakkında destek almak isteyenler için, aynı sektörde faaliyet gösterip bir çatı altına toplanmak isteyen (İşbirliği Güçbirliği Desteği), makine teçhizat almak isteyen işletmeler için, yenilik ve araştırma-geliştirme çalışmaları yapmak isteyen firmalar için, işletmesinin rekabet gücünü arttırmak isteyen firmalar için birçok desteğimiz bulunuyor. Biz KOSGEB olarak işletmelerinin bu desteklerimizden yararlanmasını istiyoruz. Bu desteklerden yararlanılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Ben KOSGEB’e başvurmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum diyorsanız ya da KOSGEB’in şartlarının neler olduğunu bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum diyorsanız biz her türlü soruya kurum olarak açığız. Bize her türlü soruyu her an sorabilir, nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca Aliağa’nın önemli bir sanayi kenti olmasından ve Aliağa Ticaret Odası’nın bölgenin önemli odalarından bir olmasından dolayı Aliağa Ticaret Odası bünyesinde KOSGEB Temsilciliği bulunuyor. Arzu ettiğiniz her türlü bilgiyi buradan da alabilirsiniz” dedi.

Haber Fotoğrafları: 

Katılımcılar

Adnan Saka

M. Oğuz Kılınç 

M. Oğuz Kılınç 1