Kuzey Ege Odaları Ortak Meclis Toplantısı’nda Buluştu

Kuzey Ege Odaları Ortak Meclis Toplantısı’nda Buluştu
15.01.2013
  •  A 

Kuzey Ege Bölgesinin sosyal, ekonomik anlamda kalkınması ve gelişmesi adına ortak proje çalışmaları yapılabilmesi için, Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde üç oda bir araya geldi.

Yılmaz Güral:”Odalar birlikte çalışabilir”

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Menemen Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası ve Bergama Ticaret Odası gündem maddelerini masaya yatırdı. Toplantıyı başlatan Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, üç ana maddenin altını çizerek, lojistik, yeşil enerji ve meslek eğitim programları üzerine görüş ve önerilerini belirtti. Çiğli-Aliağa-Çandarlı çevre yolu projesinden, bölgeyi yakından ilgilendiren demiryolu projesine dikkat çeken Güral TOBB Akreditasyon Sisteminin gereklerini yerine getirebilmek adına üç odadan birer personelin seçilmesi ve ortak çalışmada bulunması teklifinde bulundu.

Adnan Saka:”Bölgemiz lojistik olarak planlanmalı”

Kuzey Ege olarak en büyük sorunlardan birinin, bölgeye gerekli önemin verilememesi olduğunu belirten Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, bunun bölge gelişimi ve üretimi için büyük bir handikap olduğunun altını çizdi. Başkan Saka:”Kuzey Ege’yi sanayi yatırımları, liman yatırımları ve lojistik yatırımları başta olmak üzere doğru planlamak gerekiyor. Lojistik konusunu bölge olarak çok önemsiyoruz. Biliyoruz ki Aliağa doğal bir lojistik merkez. Manisa başta olma üzere çevre illerden ve ülkenin herhangi bir noktasından gelen yükler Aliağa’dan dünyaya açılıyor. Yurtdışından gelenler de Aliağa’dan ülkeye giriyor. Şu an yapılmakta olan çevreyolu ve demiryolu projeleri bölgenin karayolu taşımacılığını hafifletecek önemli yatırımlar. Ama biz lojistiği taşımacılık olarak düşünmüyoruz. Lojistik, bir ürünün alıcıya teslim edildiği ana kadar tüm süreçleri kapsayan bir kavramdır. Dolayısıyla Kuzey Ege lojistik olarak planlanmalı, depolama alanları oluşturulmalı, sistemli bir yapı oluşturulmalı. Hem bölgemiz hem de ülkemiz için böylesinin daha yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Melih Kahraman:“Nitelikli eleman sıkıntısı meslek liseleri ile aşılabilir”

Ortak meclis toplantısında son konuşmayı Bergama Ticaret Odası Başkanı Melih Kahraman yaptı. Bölgede eleman sıkıntısı çekildiğini belirten Kahraman bunun önüne nitelikli eleman yetiştirme adına meslek lisesi yapımlarıyla geçilebileceğini belirtti. TOBB ’un bu zamana kadar Türkiye’de 31 eğitim kuruluna katkı sağladığını söyleyen Kahraman, bundan faydalanmak istediklerini belirten projeyi son TOBB toplantısında kendilerine ilettiklerini söyledi.