Uluslararası Organizasyonlar İlçe İçin Önemli

Uluslararası Organizasyonlar İlçe İçin Önemli
09.01.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) her platformda Aliağa’yı daha iyi noktalara taşımak için yoğun çaba harcıyor. 2012 yılında Aliağa’nın uluslararası bilinirliğini arttırmak için de yoğun çaba sarfederek altı farklı uluslararası organizasyonun içinde yer aldı.

Adnan Saka:”Aliağa’yı daha iyi noktalara taşıyabilmek için girişimlerimiz oldu”

ALTO Başkanı Adnan Saka planlı hareket ettiklerini ve planlarını sene başlarında yaparak bu plan doğrultusunda faaliyetlerini gerçekleştirdiklerini belirtirken amaçlarının Aliağa’nın daha iyi noktalara gelmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Bu kapsamda 2012 yılında altı kez uluslararası organizasyonlara katılım gösterdiklerini söyleyen Başkan Saka,”Biz 2012 yılında yapmış olduğumuz planlarlar doğrultusunda bazı uluslararası organizasyonlara, etkinliklere katıldık. Bunları Aliağa’yı inceledikten sonra çıkan sonuçlara göre planladık. Dedik ki Aliağa demir çelik sektörü ile ön plana çıkıyor uluslararası bir etkinlik olan ve İstanbul’da gerçekleşen 200’den fazla katılımcının olduğu İstanbul Demir Çelik Zirvesine katıldık ve Aliağa’nın mevcut yapısını anlatmaya çalıştık. Daha sonra yine demir çelik sektörü odaklı Odamızda 4 farklı ülkeden katılımın olduğu 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesini gerçekleştirdik. Bu zirveden sonra üyelerimizle işbirliğine giden yabancı katılımcıların işbirlikleri halen devam ediyor.  Dedik ki Aliağa lojistik anlamda ön plana çıkıyor, mevcut yapısı ile doğal lojistik merkez. Biz de Aliağa’yı bu kapsamda temsil edebilmek için dünyanın en önemli lojistik fuarlarından olan İstanbul Logitrans Lojistik Fuarına üyelerimiz ile birlikte katıldık. Yoğun ilginin olduğu standımızda bulunan Latek Lojistik ve üyelerimiz Ege Gübre ile Egelim Lojistik fuar sonrası bazı firmalarla işbirliğine gidebildiklerini belirttiler. Yine Aliağa’nın istihdam sorununa ilişkin, kültürel ve sosyal yapısının gelişmesine ilişkin konularda da etkinliklere katıldık” dedi.

Kurulan işbirlikleri ve yatırım planları bizi uluslararası etkinliklere katılmaya teşvik ediyor

2013 yılı planlamasını da yaptıklarını ifade eden Başkan Saka, Oda olarak, katıldıkları etkinliklerden sonra bölgede yaşanan gelişmelerin bu tür organizasyonlara daha çok katılmaya kendilerini teşvik ettiğini söyledi. Başkan Saka ayrıca üyelerin organizasyonlar sonrası işbirliği kurmasının ve etkinliklerde Aliağa’nın tanıtılmasının ardından bazı yabancı yatırımcıların Aliağa’ya gelmelerinin ve yatırım kararı almış olmalarının bu tür organizasyonlara katılmanın önemini yansıttığını söyledi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka foto

Logitrans Lojistik Fuarı foto

İstanbul Demir Çelik Zirvesi foto

Aliağa 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi foto