Kaydı Askıya Alınan Üyelerin Durumu

Kaydı Askıya Alınan Üyelerin Durumu
04.01.2013
  •  A 

Kaydı askıya alınan üyelerimizin adres ve durumlarını güncellemeleri, aidat borçlarını ödemeleri haklarının korunması açısından büyük önem taşımaktadır.

        Sayın Üyemiz; 

1 Haziran 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 10.maddesi gereğince, her yıl Ocak ayı içerisinde üye kayıtlarımızın güncelleştirilmesi işlemleri yapılmıştır. Bu güncelleme işlemi neticesinde, adres ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre içerisinde aidat ödemeyen üyelerimizin kayıtları askıya alınarak aidat tahakkukları durdurulmuş, isimleri meslek grupları ve seçmen listelerinden silinmiştir.

2013 yılı üye kayıtlarının güncelleştirilmesi işlemi 02 Ocak 2013 tarihi itibariyle yapılmıştır. Üye güncelleme işlemi neticesinde, 2011-2012 yıllarında adres ve durumu tespit edilemeyenler ile bu süre içerisinde aidat ödemeyen üyelerimizin aidat tahakkukları durdurulmuş ve isimleri meslek grupları ile seçmen listelerinden silinmiştir.

Kaydı askıya alınan üyelerimizin adres ve durumları hakkında Odamıza bilgi vermeleri ve geçmiş dönem aidat borçlarının tamamı ödemeleri halinde tekrar aidat tahakkukları başlatılacak, meslek grubu ve seçmen listelerine yeniden kaydedileceklerdir.

5174 sayılı Kanunun 10.maddesi uyarınca adres ve durumunun tespit edilememesi nedeniyle aidat tahakkukları durdurularak meslek grupları ve seçmen listelerinden silinen üyelerin bu işlem tarihinden itibaren iki yıl içinde durumlarında bir değişiklik olmaması halinde ticaret sicil kayıtlarının silinmesi gündeme gelecektir.

Bu yazı Kanunen her yılın Ocak ayı içerisinde yapmakla yükümlü olduğumuz sicil kayıtlarının güncellenmesi ile ilgili işlem neticesinde, 2013 yılı Şubat-Mart ayları içerisinde yapılacak olan Odamız Organ Seçimlerinde üyelerimizin seçme ve seçilme hakkı kaybına uğramamaları açısından yayınlanmıştır.

Tüm üyelerimizi Oda kayıtlarının güncelliği konusunda hassasiyet göstermeye davet ederiz.