Avrupa KOBİ Haftası Odamızdaki Etkinliklerle Devam Ediyor

Avrupa KOBİ Haftası Odamızdaki Etkinliklerle Devam Ediyor
19.10.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) düzenlediği organizasyonlarla Avrupa KOBİ Haftasına katkı sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bir, bu yıl üç organizasyonu Avrupa KOBİ Haftası kapsamında gerçekleştiren ALTO, gerçekleştirdiği bu organizasyonlarla Türkiye’nin Avrupa Komisyonunda ön plana çıkmasına katkı sağlıyor.

ALTO, Avrupa KOBİ Haftası kapsamında geçen yıl bir, bu yıl üç etkinlik gerçekleştirdi

Geçen yıl KOBİ’lerde verimlilik artırma teknikleri bir seminer gerçekleştirdiklerini ve 40 kişiye ulaşabildiklerini belirten ALTO Başkanı Adnan Saka bu yıl İŞKUR ve KOSGEB ile birlikte 3 farklı dönemde gerçekleştirdikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sayesinde 80 kişiye ulaşmış olacaklarını ifade etti.

Türkiye 2011 yılında 37 ülke arasında birinci oldu

Gerçekleştirdikleri organizasyonlarla Türkiye’nin Avrupa Komisyonunda temsiline katkı sağladıklarını ve bu durumdan mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Saka Avrupa KOBİ Haftası ve Türkiye’nin etkinliğine ilişkin bilgiler verirken şunları söyledi:” Avrupa KOBİ Haftası, Avrupa Komisyonu’nun 2009 yılında 37 ülkede KOBİ’lere yönelik olarak eş zamanlı faaliyetler gerçekleştirilmesi için başlattığı bir inisiyatiftir. Birinci Avrupa KOBİ Haftası 6 Mayıs – 14 Mayıs 2009 tarihleri arasında düzenlenmiş olup, Türkiye’den KOBİ’lere hizmet veren kurum ve kuruluşlar tarafından yaklaşık 30 faaliyet (seminer, konferans, eğitim vb.) Avrupa KOBİ Haftası kapsamında organize edilmiştir. İkinci Avrupa KOBİ Haftası 25 Mayıs - 1 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenmiş olup, 1504 faaliyetin 103’ü Türkiye’de gerçekleşmiştir. Türkiye, İngiltere ve Almanya’dan sonra 3. sırada yer almıştır. Üçüncü Avrupa KOBİ Haftası 3 – 9 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. 2011 yılı KOBİ Haftası çerçevesinde, 1476 faaliyetin 593 tanesi Türkiye’de düzenlenmiş ve ülkemiz 37 ülke arasında birinci olmuştur” dedi.

Adnan Saka:”Üyelere ve Halka desteklerinden dolayı teşekkür ederim”

Başkan Saka çalışmalarında kendilerine destek olan üyelerine ve Aliağa halkına teşekkür ederken, Oda olarak gerçekleştirdikleri tüm etkinliklerin temelinde üyelerden ve halktan gelen desteğin yattığını ifade etti.

Haber Fotoğrafları:

Avrupa Kobi Haftası Adnan Saka

Avrupa Kobi Haftası Eğitim