Manisa’da İş Fuarını Ziyaret Ettik

Manisa’da İş Fuarını Ziyaret Ettik
12.10.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), Manisa’da bu yıl 6. Kez düzenlenen Manif’12 İnsan Kaynakları İstihdam ve Mesleki Eğitim Fuarı’nı ziyaret etti.

İşletmeler ve iş arayanlar açısından önemli bir organizasyon

ALTO Başkanı Adnan Saka fuarın niteliğini beğendiğini belirtirken, ilerleyen yıllarda bu tür fuarlara ilginin daha da artacağına inandığını söyledi. Fuarı ziyaret etmelerinin temelinde yatan konuları açıklayan Başkan Saka şunları söyledi:

“İşverenle iş arayanları buluşturan bu organizasyonun niteliğini öğrenmek asıl ziyaret nedenlerimizden. Fuarı ziyaret ederek, firmaların ve iş arayanların fuardan nasıl fayda sağladığını gördük. Rekabetin arttığı, işletmeyi yürütmenin de iş bulmanın da daha çetin bir hal aldığı ortamda, bu fuarla firmaların iş arayanlara kendini anlatabildiğini, dolayısıyla işine en çok yarayabilecek elemanı seçebileceğini düşünüyorum. Bu tür fuarların üniversitelere yakın olan yerlerde düzenlenmesinin bir de farklı avantajları bulunuyor. Birçok öğrenci staj yapmak için firma arayışında. Ama fuarda gördük ki birçok firma da stajyer bulma arayışında. Her iki taraf için de bu durum yararlı görünüyor. Üniversitedeki bir öğrenci bu fuarlara daha ilgili olduğu takdirde hem staj yapmak için hem de mezuniyetinden sonra iş bulabilmek için alternatiflerini görme fırsatı bulabilecektir diye düşünüyorum” dedi.

Bu tür organizasyonlar toplumsal farkındalığı arttırır

İlerleyen dönemde sanayinin ve ticari işletmelerin de desteğiyle benzer fuarların ya da daha küçük çaplı organizasyonların Aliağa’da da düzenlenebileceğini söyleyen Saka, bu konuda kurumların desteğine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Başkan Saka, Aliağa’da işletmelerin birçoğunun eleman bulma konusunda sıkıntı yaşadığını bildiğini, bu sıkıntıların çözümleri açısından bu faaliyetin de toplumsal farkındalığı artıracağına inandığını belirtti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka Görüşme

ALTO Heyeti

Fuar Foto

Manif’12 Ziyareti