Aliağa ve Tire Ticaret Odaları Tire’de Bir Araya Geldi

Aliağa ve Tire Ticaret Odaları Tire’de Bir Araya Geldi
14.09.2012
  •  A 

İzmir’in en eski ticaret odalarından olan Tire Ticaret Odası’nı ziyaret eden ALTO, Tire ve Tire Ticaret Odası hakkında bilgiler aldı.

Aliağa Ticaret Odası’nın bu ziyareti odalarımız arası diyalog için önemli

Bölge hakkında bilgileri Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu aktarırken şunları söyledi: “Tire bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Tire tarihte daima önemli bir yer tutmuş, Osmanlı Devleti’nin de en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Odamız kuruluşu ile de Ege Bölgesi’nin İzmir ile birlikte en eski ticaret odasıdır. Çok yönlü ticari yapısı bulunan Tire’ye hizmet etme arayışındayız. Kentin her türlü sorununa çözüm arayışı içinde kurumlarla diyalog kurmaya çalışıyoruz. Aliağa Ticaret Odası’nın bu ziyaretini de bu kapsamda oldukça önemsiyorum. Sonuçta Odalar birlik içinde olabilmeyi başarmalı ki sorunlara çözümleri de birlikte üretebilsin. Mesele hangi sorunun çözüldüğü değil, hangi sorunun nasıl çözüldüğü ile ilgilidir. Bunun içindir ki odalar daima iletişim ve birlik beraberlik içinde olmalıdır. Aliağa Ticaret Odası’na da bu ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Adnan Saka:”Tire Ticaret Odası ile bağlarımızı kuvvetlendirmeyi amaçladık”

ALTO Başkanı Adnan Saka Tire’nin her noktasında tarihi bir zenginlik bulunduğunu söylerken, Tire’nin bugünkü yapıya bürünmesinde yerel yönetimlerin ve odaların etkisinin olduğuna dikkat çekti. Sorunları çözmenin ve doğru planlama yapmanın temelinde birlikteliğin yattığına dikkat çeken Başkan Saka:”Aliağa 1960’lardan sonra sanayileşmeye ve büyümeye başlayan bir şehir. Tire ise asırlara dayanan geçmişiyle tarihte yer almaktadır. Tire ayrıca gerek ticari rolü gerek de sosyal yönü ile geleneklerini korumayı da başarmış bir şehirdir. Biz bu ziyaretimizle, Tire Ticaret Odası ile diyalogumuzu kuvvetlendirmeyi, yerel konularda odanın ilçede aldığı rol ve Tire’nin mevcut ticari yapısı hakkında bilgi almayı amaçladık” dedi.

ALTO Başkanı Adnan Saka, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’na ziyaretlerinin anısına bir plaket verirken, Hüseyin Çapkınoğlu da Başkan Saka’ya Tire’yi ve Tire Ticaret Odası’nı anlatan bir kitap hediye etti.

Haber Fotoğrafları:

Tire Tanıtım Kitabı Hediyesi verilirken

Tire Ticaret Odası’na ziyaret hatıra plaketi verilirken

Huseyin Çapkinoğlu Tire Ticaret Odası Hakkında Bilgi Verirken

Tire hakkında bilgilendirme yapılırken