Odamızı İlçe Emniyet Müdürü Ziyaret Etti

Odamızı İlçe Emniyet Müdürü Ziyaret Etti
03.09.2012
  •  A 

Aliağa’da son yıllarda şehrin planlanmasında yaşanan sıkıntılara çözüm arayışında olan kurumlar ziyaretlerine ve girişimlerine devam ediyor. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü de bu kapsamda Aliağa Ticaret Odası’nı (ALTO) ziyaret etti.

Kurumlar kalıcı ve çözüm odaklı diyaloglar kurmalı

Kurumlar arası diyalogun gelişmesinin önemine vurgu yapılan ziyarette Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan Aliağa’nın hızla geliştiğini ve bu gelişmeye ayak uydurabilmek için gelişime giden yoldaki sorunların, çözümlerin iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti. Hasan Tuğan şehrin planlanması aşamasında kurumların kalıcı ve çözüm odaklı diyaloglarla hareket etmesinin de altını çizdi.

Kurum ziyaretlerini önemsiyoruz

ALTO Başkanı Adnan Saka ziyareti nedeniyle Hasan Tuğan’a teşekkür ederken şunları söyledi:

“Biz ALTO olarak şeffaf yönetim politikası ile hem ekonomik hem de sosyal anlamda gücümüz yettiğince ilçe için, ilçenin geleceği için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalardan birisi de kurum ziyaretleri ve biz kurum ziyaretlerinin oldukça önemli olduğunu inancındayız. Kendimizi iyi aktarabilirsek birlikte hareketle bazı planlamalar yapabilir, projeler geliştirebiliriz diye düşünüyoruz.”

Merkezden yönetim şehrin planlanmasının önünde engel olarak duruyor, birlikte hareketle çözüm arayışına gidilmeli

İlçede şehrin planlanması aşamasında sıkıntılar yaşandığına da vurgu yapan Başkan Saka planlanma sorununun ülkedeki merkezden yönetim sisteminden kaynaklandığını belirtti. Merkezin yereldeki sıkıntıların iç yüzünü bilmesinin oldukça zor olduğunu ifade eden Başkan Saka sözlerine şöyle devam etti:”Aliağa’da yaşanan bir sıkıntının iç yüzünü ve çözüm yolunu merkezin, Ankara’nın bilmesi oldukça zor. Yaşanan sıkıntının muhatapları buradaki durumu en iyi anlatabilir ve çözümler üretebilir. Aliağa’ya bir yatırım yapılırken yerel yönetimlerden bilgi talep edilmiyor, eksiler ya da artılar sorulmuyor. Gerekli izinler, onaylar Ankara’dan alınıyor ve ilçenin mevcut durumu göz ardı ediliyor. Bu defa yol olmayan yere liman yapılıyor, sit alanı üzerine bir şeyler inşa edilmeye çalışılıyor. Daha sonra çözüm üretmek için yeni çabalar, yeni masraflar gerekiyor. Bu durumun karşısında yerel yönetimlerin etkisinin artması gerektiğine bunun da öncelikle biz kurumların birlikte hareketi ile olabileceğine inanıyorum. Belediye, kaymakamlık, emniyet, odalar bir araya gelerek dik bir duruş sergilerse Aliağa’nın geleceği daha planlı olacaktır diye düşünüyoruz. Ben de şahsım ve Odamız adına İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan’ın yapmış olduğu ziyareti çok değerli buluyor, tekrar kendisine teşekkür ediyorum” dedi.”

Haber Fotoğrafları:

Ziyaret Foto 1

Ziyaret Foto 2 (İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan – Sağda)

Ziyaret Foto 3