Özkan Demir Çelik Aliağa’ya Sanayisine Öncü Oluyor

Özkan Demir Çelik Aliağa’ya Sanayisine Öncü Oluyor
23.08.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) yatırımlarına devam eden ve Aliağa sanayisine yenilikler getiren üyelerini yakından takip etmeye devam ediyor.

Üye ziyaretlerini geleneksel hale getiren ALTO, gerek yeni yatırım yapan gerek de yeni uygulamalarla Aliağa sanayisini ileri taşıyan üyelerini ziyaret ederek teşekkür plaketi veriyor. Son olarak ALTO Yönetim Kurulu Özkan Demir Çelik’i ziyaret ederek yapmış oldukları yatırımlardan ve fabrika içi uygulamalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

C. Sezai Öncü: ”Fidanlık adı altında bir sistem uyguluyoruz”

ALTO Yönetim Kurulunu Özkan Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı C. Sezai Öncü misafir ederken, fabrika ve yeni yatırımlar hakkında önemli bilgiler verdi. Önemli yatırımlarından Çelikhanenin kurulmasının ardından fabrikada personel yetiştirilmesine ilişkin yeni uygulamalar denediklerini ifade eden Öncü, uyguladıkları modeli şu şekilde aktardı:

“Genel olarak fabrikaya teknik eleman alacağımız zaman büyük sorunlar yaşıyor, yeterlilik kazanmış eleman bulmakta sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılardan yola çıkarak en azından kendi içimizde bazı sorunları çözebilmek için yeni eleman alımı yaptığımızda bu elamanı ‘Fidanlık’ adı altıda oluşturduğumuz gruba dahil ediyoruz. Bu grup 6 ay boyunca somut görev üstlenmeksizin fabrikanın her biriminde ayrı ayrı izleyici olarak bulunarak işleyiş hakkında fikir sahibi oluyor. Böylelikle yeni personel 6 ay sonra kendisi için en uygun olabilecek, kariyer yapmak isteyeceği sahayı ya da alanı da kendisi seçmiş oluyor. 6 ay sonunda asli görevine başlayan personel artık fabrikanın hangi biriminde ne tür faaliyetlerin gerçekleştiğini biliyor ve hazır halde görevini icra etmeye, tecrübe kazanmaya başlıyor. Dolayısıyla bu 6 aylık program ile fabrika işleyişi konusunda bilgi eksiği olan veya yetersizliği olan personeli çalışma hayatına hazırlamayı başarıyoruz” dedi.

Adnan Saka: “Sanayicinin ticari ve sosyal yatırımlar yapması en büyük arzularımızdan”

ALTO Başkanı Adnan Saka Aliağa’nın planlamaya önem veren ve Aliağa’ya değer katan yatırımcılarla gelişmesi gerektiğini söylerken, hızlı gelişen Aliağa’da bu durumun bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Başkan Saka sözlerine şöyle devam etti:

“Aliağa’nın hızlı gelişmesine paralel sosyal bazı sıkıntılar yaşanıyor. Hastanenin, yolların yetersizliği, okul ve eğitim alanlarındaki eksiklikler, sosyal yaşam mahallerindeki gereksinimler bu sıkıntıların başında geliyor. Peki biz yatırımcıdan ne bekliyoruz? En önemlisi çevreci olsun, istihdam sağlasın, ülke ekonomisine katkıları olsun ve bunların bir çıktısı olarak vergilerini Aliağa’dan yatırsın, Aliağa’nın planlamasında ve gelişmesinde etkili olsun, yeni yatırımlar yapsın. Bugün Özkan Demir Çelik firması yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. En son önemli yatırımlarından birisi çelikhanenin yapılması. Bu yatırımları için kendilerini tebrik ediyorum. Özkan Demir Çelik’in Aliağa Vergi Dairesi’ne bağlı olması ve vergilerini Aliağa’dan yatırması da ayrı bir artısı olarak karşımızda duruyor. Özkan Demir Çelik Aliağa’da mesleki eğitimi de destekliyor sosyal projelerde yer alıyor. Fidanlık adı altındaki uygulamaları da Aliağa sanayicisi adına bir yenilik durumunda. Bu uygulamaları nedeni ile de kendilerini kutluyorum. Tabiki bu artılardan bahsetmiş olmamız beklentimizin bu kadar olduğu anlamına gelmesin. İsteriz ki Özkan Demir Çelik de Aliağa’daki diğer sanayi kuruluşları da gerek ticari gerek de sosyal yatırımlarına devam etsin, planlı bir Aliağa’nın altyapısı oluşturulsun” dedi.

Öncü’ye teşekkür plaketi

Ziyaretin sonunda Özkan Demir Çelik yönetimine mevcut uygulamaları ve yatırımları nedeni ile teşekkür eden Başkan Saka teşekkür plaketini Özkan Demir Çelik Genel Müdür Yardımcısı C. Sezai Öncü’ye verdi.

Haber Fotoğrafları:

Toplantı Foto 1

Toplantı Foto 2

Teşekkür Plaketi Verilmesi Foto 1

Teşekkür Plaketi Verilmesi Foto 2