Aliağalı Sanayiciden Sosyal Sorumluluk Projesine Destek

Aliağalı Sanayiciden Sosyal Sorumluluk Projesine Destek
10.08.2012
  •  A 

Aliağa’da son dört yıldır devam eden ramazan iftarına Aliağalı sanayiciden destek gelmeye devam ediyor.

Sanayici halkla bütünleşiyor

Aliağa Ticaret Odası(ALTO)’nun girişimleriyle ramazan iftar sofrasına üyelerinden gıda desteği geliyor. ALTO üyesi sanayiciler yaptıkları desteklerle hem bu sosyal sorumluluk projesinde yer alıyor hem de halkla bütünleşiyor. ALTO Aliağa Belediyesi’nin de içinde bulunduğu sosyal projeye destek oluyor bu projeyi birlikte yürütüyor.

Adnan Saka:”Oda olarak rolümüz, yardım yapacak sanayici ile alımların gerçekleşeceği firmaları buluşturmak”

İftar sofrasının organizasyonuna ilişkin bilgiler veren ALTO Başkanı Adnan Saka konu ile ilgili şunları söyledi:

”Bu sosyal sorumluluk projesinde Oda olarak rolümüz üyemiz olan sanayicinin maddi desteğini alabilmek ve sanayiciyi halk ile bütünleştirerek sosyal projelere katkılarını sağlamak. Bunu da yaparken benimsediğimiz yöntemde sanayici ile direkt gıda alımının gerçekleşeceği firmaları buluşturuyoruz. Örneğin, bazı sanayici giderek bir firmadan ortalama günlük 1000 kişi için 15 günlük gıda alımı yapıyor. Bazı sanayici iftar sofrasının su ihtiyacını karşılıyor, bazıları da et alımını yapıyor. Aliağa Belediyesi ise iftar sofrasında pişirme işini ve pide-ekmek desteğini sağlıyor. Bu birlikte hareketle ortaya yararlı bir çalışma çıkıyor” dedi.

Adnan Saka: “Bu organizasyon bir sosyal sorumluluk projesidir”

ALTO Başkanı Adnan Saka sosyal sorumluluk projelerinin ilçe açısından önemine vurgu yaparken, “Bakıldığı zaman sanayici Aliağa’da yeni yatırımlar yapıyor, Aliağa’ya yatırım için yeni sanayiciler geliyor. Yatırım bölgesi olan Aliağa’da halk bu sanayicinin yatırımlarından artıları ve eksileri ile etkileniyor. Bizler de sürecin içinde olduğumuzdan dolayı biliyoruz ki halk sanayiciden kendisi için atılan somut adımlar bekliyor. Aliağa Belediyesi ile birlikte hareket ederek, sanayicinin de desteğini alarak bu yıl dördüncü kez düzenlenen iftar sofrası ile bunu başardığımızı düşünüyorum. Ayrıca islam alemi için özel olan ramazan ayında oruç tutan herkes düzenli beslenecek bütçeye sahip olmayabilir. Bu eksikliği de ortadan kaldırmak adına iftar sofrasının çözüm olduğuna, herkesimden insanın iftarını dengeli ve sağlıklı yapabildiğine inanıyoruz. ALTO olarak Aliağa Belediyesi başta olmak üzere bu sosyal sorumluluk projesine destek olan üyelerimize, sanayiciye çok teşekkür ediyor, bu projenin ilerleyen yıllarda da devamını diliyorum” dedi.

Haber Fotoğrafları:

İftar Sofrası 1

İftar Sofrası 2

İftar Sofrası 3

İftar Sofrası 4

İftar Sofrası 5