Petkim, Aliağa’ya Değer Katıyor

Petkim, Aliağa’ya Değer Katıyor
02.08.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Petkim’in ve SOCAR Grubu’nun Aliağa’da yapmış olduğu yatırımlar, sağladığı istihdam ve ülke ekonomisine yaptığı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vergiler üretim yapılan yerlerden yatırılmalı

ALTO Başkanı Adnan Saka geçtiğimiz günlerde İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 500 büyük sanayi kuruluşunu açıklamasının ardından yaptığı basın açıklamasında Aliağa’ya ilişkin duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. Başkan Saka basın açıklamasıyla en büyük 500 sanayi kuruluşundan 18 tanesinin Aliağa’da yer alırken, bunlardan sadece 4’ünün vergilerini üretim yaptıkları yer olan Aliağa’dan yatırdığını, artık sanayi kenti olan Aliağa’da bu durumun değişmesinin bir gereklilik olduğunu belirtmişti.

Petkim birçok sanayi kuruluşuna örnek oluyor

Vergilerin üretim yerlerinden yatırılmasının o bölgenin kalkınmasında ve planlanmasında kilit rol oynadığını ifade eden Başkan Saka, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Petkim de bu anlamda hem ülke ekonomisine sağladığı katkıyla hem de Aliağa’ya yapmış olduğu yatırımlarla birçok sanayi kuruluşuna örnek oluyor. Bakıldığı zaman, Petkim ve çatısı altında olduğu SOCAR Grubu yeni istihdam sahaları yaratıyor. Bu yatırımlarla ülke ekonomisine katkı sağlıyor, Aliağa’nın gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Ama hepsinden önemlisi Petkim Aliağa Vergi Dairesi’ne kayıtlı bir şirketimiz. Vergilerini Aliağa’dan yatırıyor. Bu hassas davranışı ile Petkim dolaylı yoldan da Aliağa’nın sosyal yaşamının gelişmesini sağlıyor. Petkim ayrıca çalışanlarının sosyal güvenlik primlerini İzmir’e yatırarak, ihracatını da Ege İhracatçı Birlikleri kayıtlarından geçirerek örnek davranışını sürdürüyor. Petkim başta olmak üzere vergilerini üretim yaptıkları yerde yatırma hassasiyetini gösteren Aliağa’daki diğer sanayi kuruluşlarına ve firmalara teşekkür ediyor, vergilerini üretim yerlerinden yatırmayan diğer firmaların da bu konuda hassas davranmalarını diliyorum” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Petkim Foto 1

Petkim Foto 2

Adnan Saka