Odamızda Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Muhasebe Boyutu Anlatıldı

Odamızda Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun Muhasebe Boyutu Anlatıldı
18.07.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) üyelerini ve halkı kanun değişiklikleri ve yenilikler konusunda bilgilendirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun(TTK) hukuksal boyutu üyelerine aktaran ALTO bu kez de yeni TTK’nın muhasebe boyutunu üyelerine aktardı.

İzmir Mali Müşavirler Odası tarafından görevlendirilen, Aliağa İlçesi Mali Müşavirlerinden Hayal Han’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere oda üyeleri, Aliağalı işletmeler, mali müşavir ve muhasebeciler yoğun ilgi gösterdi.

Hayal Han:” Değişiklikleri bilmenin, acil yapmanız gerekenler için rehber olacağı inancındayım”

1 Temmuz 2012 tarihi itibari ile yürürlüğe giren Yeni TTK ile gelen değişikliklerin etkilerinin birçoğunun uygulama sürecinde görüleceğini ifade eden Mali Müşavir Hayal Han değişikliklerin ticaretteki eksiklikleri gidermeye yönelik olduğunu belirtti. İzmir’de Mali Müşavirler Odası tarafından görevli olarak Yeni TTK ile ilgili eğitim aldıklarını ancak eğitimlerin değişiklikleri kavramak için yeterli olmayacağını vurgulayan Mali Müşavir Hayal Han şunları söyledi:”Biz aldığımız eğitimlerle değişikliklerin neler olduğunu öğrendik. Ancak değişiklikleri bilmek bu değişikliklerin etkilerinin ne yönde olacağını bilmemiz açısından pek yeterli olamıyor. Bu seminerle sizler de sadece değişiklikler hakkında bilgilendirilmiş olacaksınız. Değişiklikleri bilmenin, acil yapmanız gerekenler için rehber olacağı inancındayım” dedi.

Adnan Saka:“Yeniliklerin ve değişikliliklerin anlatılması en büyük sorumluluklarımızdan”

ALTO Başkanı Adnan Saka Oda üyelerini, Aliağalı işletmeleri, mali müşavir ve muhasebecileri Yeni TTK ile gelen değişiklikler konusunda Oda olarak bilgilendirmenin kendileri açısından bir sorumluluk olduğunu söylerken, “Biz ALTO olarak her faaliyetimizin yerel ve bölgesel etkileri olması için çaba sarfediyoruz. Amacımız Oda olarak toplumsal faydayı en üst seviyelerde tutabilmek. Yeni TTK’nın anlatılmasının da en büyük sorumluluklarımızdan olduğunu düşünüyoruz. Buradan yola çıkarak öncelikle Yeni TTK’nın hukuksal boyutunu Avukat Ali Yılmaz’a, daha sonra Mali-Muhasebe boyutunu da Mali Müşavir Hayal Han’a anlattırdık” dedi.

Hayal Han’a Plaket

Seminerin sona ermesiyle, bilgilendirmelerinden dolayı Mali Müşavir Hayal Han’a teşekkür eden ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış bir de plaket vererek, değişiklikler hakkında bilgilendirmelerin de farklı aktiviteler ile ilerleyen süreçte devam edeceğini belirtti.

Haber Fotoğrafları:

Mali Müşavir Hayal Han

Oda Başkanı Adnan Saka

Katılımcılar 1

Katılımcılar 2

Plaket Verilirken