Sahil Radyo’da Ticari Hayat Programı İle Yeni Türk Ticaret Kanunu Anlatıldı

Sahil Radyo’da Ticari Hayat Programı İle Yeni Türk Ticaret Kanunu  Anlatıldı
02.07.2012
  •  A 

Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun(TTK) 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek olması nedeni ile girişimlerde bulunan Aliağa Ticaret Odası(ALTO), yeni organizasyonlar da gerçekleştirerek Aliağa’yı değişiklikler hakkında bilgilendirmeyi planlıyor.

Değişikliklerin Ticari Boyutu “ Ticari Hayat” isimli radyo programları ile anlatıldı

Sahil Radyo’da Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün hazırlayıp sunduğu, Mali Müşavir Hayal Han’ın katıldığı “Ticari Hayat” adı altında beş ayrı bilgilendirme programı düzenleyen ALTO, 1 Temmuz’da değişecek kanuna Aliağa’yı hazırlamaya çalıştı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programlarda değişikliklerin ticari yönü aktarılmaya çalışıldı.

Yeni TTK’nın hukuksal boyutu da seminerler ile anlatılmaya çalışılacak

Yeni TTK’nın yürürlüğe girmesinin hemen ardından yeni kanunun hukuksal boyutunu da Aliağalı esnaf ve Ticaret Erbablarına anlatmak için konusunda uzman hukukçuların katılacağı bir seminer organize edecek olan ALTO Aliağa’yı değişikliklerin hukuksal sonuçlarını anlatmaya çalışacak.

Aliağa olarak süreci başarı ile tamamlamak en büyük arzumuz ve amacımız

Aliağa için eğitim ve kültürel faaliyetlerinin devam ettiğinin, yenilerinin de geleceğinin altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka: “Yeni Türk Ticaret Kanunu önemli değişiklikler getiriyor. Bu değişiklikleri halkımızla, esnaf ve ticaret erbablarımızla paylaşmak durumundayız. Bu nedenle Sahil Radyo’da Haber Müdürü Yunus Yeşilöz’ün de girişimleri ile bir dizi program gerçekleştirdik. Programlara Aliağa’da Mali Müşavir olan Hayal Han Hanım katıldı ve ticari konularda gerçekleşecek değişikliklere ilişkin önemli bilgiler verdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği bu programlarda değişikliklerin hukuksal boyutunu aktaramadığımız için kanunun yürürlüğe girmesinin ardından konusunda uzman bir hukukçunun katıldığı seminerle Aliağa’yı bilgilendirmeye çalışacağız. Aliağa’nın Yeni TTK’ya gereken önemi vermesi en büyük beklentilerimiz arasında yer alıyor. Unutulmasın ki 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan Yeni TTK, ticari hayatımızı önemli ölçüde değiştirecek, devrim niteliğinde düzenlemeler getiriyor. İnşallah Aliağalı esnaf ve ticaret erbablarının da çabasıyla Aliağa’nın süreci başarı ile tamamlaması Oda olarak en büyük beklentilerimiz arasında yer alıyor” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Radyo Sahil Program

Adnan Saka Röportaj

Hayal Han Röportaj

Yunus Yeşilöz Röportaj