Odamız 1600 Kişiye Ulaşmış Olmanın Mutluluğunu Yaşıyor

Odamız 1600 Kişiye Ulaşmış Olmanın Mutluluğunu Yaşıyor
25.06.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) son bir yılda düzenlediği eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz mart ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından TSE denetçileri ile akredite edilen ALTO, çeşitlenmiş ve etkin hizmet arayışına devam ediyor.

Geçtiğimiz bir yıllık sürede düzenlenen organizasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka oda olarak kendilerini daha ileri taşımak adına devamlı arayış içinde olduklarını belirtti.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonucu 2 işletme kuruldu

Geçen bir yılın analizini yapan Başkan Saka:” Oda olarak yoğun bir süreç geçirdik. Sektörel yeniliklerin ve kanun değişikliklerinin takip edilebilmesi için toplam 18 eğitim ve bilgilendirme toplantısı düzenledik. Bu eğitim ve toplantılarla 950 kişiye ulaştık. Özellikle dikkat çekici olan Aliağa Belediyesi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz uygulamalı girişimcilik eğitimi sonucu 2 girişimci 30 Bin TL’lik hibe girişimcilik desteğinden faydalanarak kendi işletmelerini kurmuşlardır. Aliağa ve ülkenin işletme kazanmış olmasında katkımız olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

350 kişiyi bakanlıkça belgelendirdik

ALTO olarak bazı kanun değişiklikleri sebebiyle görevini belgesiz olarak devam ettiremeyecek 350 kişiyi gerekli bakanlıklardan onaylı belge sahibi yaptıklarını ifade eden Başkan Saka 350 kişi arasında inşaat ustaları ve tehlikeli madde taşımacılığı ile ilgili sektörlerde çalışanlar bulunduğunu söyledi.

Önemli konularda Aliağa halkına ulaşmayı başardık

Bilgilendirme seminerleri ile de 300 kişiye ulaştıklarını vurgulayan Başkan Saka, “Yeni Türk Ticaret Kanunu, vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması gibi konularda Aliağa’da yaşayan herkesi bilgilendirdik. KOSGEB Genel Destek Programları, rüzgar enerjisi kullanımı gibi önemli konularda da farkındalık yaratmaya çalıştık” dedi.

1600 kişiye ulaşmış olmak mutluluk verici ve ilerisi için cesaretlendirici

Aliağa’da düzenledikleri organizasyonlarla 1600 kişiye ulaştıklarını ifade eden Başkan Saka bu sayının kendileri için başarı olduğunu ve bu sayıyı 2012 yılının sona ermesiyle daha yukarılara çekmek istediklerini belirtti. Düzenledikleri organizasyonlara ilişkin katılımcıların bir kısmının geri bildirimde bulunduğunu, bir kısmına da Oda çalışanlarının ulaştığını söyleyen Saka olumlu bir tablonun ortaya çıktığını ve bu olumlu tablonun planladıkları organizasyonlar konusunda kendilerini cesaretlendirdiğini vurguladı, kendilerine çalışmalarında destek olan herkese teşekkür etti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka 1

Adnan Saka 2