Birlikte Hareket ve Kurumsallaşma Aliağa’yı İleri Taşıyacaktır

Birlikte Hareket ve Kurumsallaşma Aliağa’yı İleri Taşıyacaktır
19.06.2012
  •  A 

Aliağa’nın gelişmesine paralel ortaya çıkan sıkıntılara dikkat çekmek ve üyelerinin bu sıkıntıların çözümleri ile ilgili önerilerini dinlemek, yeni Türk Ticaret Kanununa hazırlık aşamalarını görmek için Aliağa Ticaret Odası(ALTO) üye ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Kurumsallaşma yolunda çalışmalarımız bulunuyor

ALTO Yönetimi son olarak Ege Hakan Plastik’i ve ENKA Enerji Santrali’ni ziyaret ederken, bu firmanın taleplerini, önerilerini ve yaşadığı sıkıntıları dinledi. Kurumsallaşma konularında çalışma yaptıklarını belirten firma ortaklarından Uğur Akyıldız: ”Firmamızın devamlılığını sağlamak ve Yeni Türk Ticaret Kanununa entegre olabilmek için bazı girişimleriniz var. Zor bir süreç bizleri bekliyor. Ancak şirketlerin devamlı açılıp kapandığı, devamlılığı sağlayamadığı günümüzde önümüzdeki süreçte kurumsallaşmaya paralel Yeni Türk Ticaret Kanuna entegre olmak için çalışıyoruz. Çek senet gibi, ödemeler gibi konularda yaşadığımız sıkıntıların Yeni Türk Ticaret Kanunu ile birlikte ortadan kalkacağına, daha şeffaf ve kalıcı firmaların oluşacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Yatırım planlamalarının iyi düşünülmesi ülke ve firmalar için önem taşıyor

ENKA Enerji Santrali Genel Müdürü Selim Özkan da kurumsallaşmanın önemine dikkat çekerken, kurumsallaşma konusunda kendilerinin devamlı firma olarak gelişmeye çalıştıklarını ve ülkenin önde gelen kurumsal firmalarından biri olduğunu belirtti. Özkan:” ENKA Enerji Santrali olarak doğru planlamalarla yatırımlar yapma arayışındayız. Yatırım yaparken amacımız bulunduğumuz bölgeye ve ülkeye fayda sağlayabilmek. Bunu da belirli bir oranda sağlayabildiğimize inanıyorum” dedi. ENKA Enerji Santrali hakkında teknik bilgiler veren Özkan 1500 mw üretimle sektörde etkin olduklarını, bunu ileri taşıyabilmek için de devamlı arayış içinde bulunduklarını ifade etti ve Aliağa Ticaret Odası’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Birlikte hareketle kurumsallaşmanın ışığında Aliağa’yı ileri taşıyabiliriz

ALTO Başkanı Adnan Saka ziyarete gittiği firmaların kurumsallaşma konusunda bu kadar bilinçli ve istekli olmasının mutluluk verici olduğunu ifade ederken:”Bizler son zamanlarda yerel yönetimler olarak birlikte hareket edebilme konusunda önemli yol aldık. Aliağa Belediyesi Meclis üyeleri ve ALTO Meclis üyeleri olarak birlikte toplantılar yapıyor, ilçe sorunlarına çözümler bulmaya çalışıyoruz. Aliağa Belediye Başkanı Ö. Turgut Oğuz’a da bu çalışmalarda verdiği destekten dolayı teşekkür ederim. Ancak yolumuz oldukça uzun ve zorlu. Ülkenin en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Aliağa’dan bahsediyorsak, birlikte hareket etmek, aynı amaç için çabalamak pek mümkün değil gibi görünüyor, herkesin beklentisi ve düşüncesi farklı, böyle olması da çok normal. Bu duruma tabiki saygı duyuyorum, ama ısrarla belirtmek isterim ki Aliağa böyle hızlı büyürken gelişirken, Aliağa’nın geleceğini planlamalıyız. Konu Aliağa ise bir araya gelmeli, etkin kararlar almalıyız. Aksi takdirde çarpık kentleşme, çarpık sanayileşme ve çarpık bir sosyalleşme ile karşı karşıya kalacağız, bu durumdan da kazanan olmayacak. İnşallah son dönemde olduğu gibi birlikte hareket etme kabiliyetimizi ileri taşır, etkinleştirir ve daha iyi noktalara geliriz. Birlikte harekete paralel firmalar gibi bizlerin de, yerel idarecilerin de kurumsallaşma çalışmaları içinde bulunması Aliağa ve ülke için büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Haber Fotoğrafları:

Ege Hakan Plastik – Uğur Akyıldız foto

Ege Hakan Plastik – Atölye toplu foto

Ege Hakan Plastik – Ofis toplu foto

ENKA Enerji Santrali Toplu foto

ENKA Enerji Santrali Toplu foto 1