Odamızda Uluslararası Katılımın Olduğu 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi Gerçekleşti

Odamızda Uluslararası Katılımın Olduğu 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi Gerçekleşti
29.05.2012
  •  A 

Odamızda  uluslararası katılımın olduğu ve ikili görüşmelerin de yapıldığı 1. Demir Çelik ve Enerji Zirvesi gerçekleşti. İtalya, İngiltere, Almanya ve Hindistan’dan katılımın olduğu zirvede Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği ile Türkiye Haddeciler Derneği de yer aldı.

Bu çalışma hızlı gelişen Aliağa’da bir gereklilik haline gelmişti

Demir Çelik ve Enerji Sektöründeki yeniliklerin, yeni teknolojilerin ve temiz enerji kullanımının sektörlere entegre edilmesi gibi konuların anlatıldığı zirvede Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka böyle bir organizasyonun Aliağa’daki gerekliliğine vurgu yaptı. Aliağa’nın sanayi ve sosyal gelişimine kısaca değinen Başkan Saka;”Aliağa’da tüm dinamikler hızla gelişiyor. Sanayi ve ekonomi yeni yatırımlarla büyümeye nüfus da artmaya devam ediyor. Böyle hızlı gelişmelerin yaşandığı bir şehirde gelişmelere paralel ihtiyaçlar doğuyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonla hem sanayimizin çevreye duyarlı teknolojilerle kendilerini yenilemelerine zemin oluşturmak hem de sektörlerindeki yenilikleri takip etmelerini sağlamayı amaçladık” dedi.

Firmalar sektörel yenilikleri anlattılar

İtalya’dan gelen CSM firması enerji kullanımında yeni teknolojileri, İngiltere’den gelen Aspect Enterprise Solutions firması yönetim ve finans organizasyonlarında risk yönetimini, Hindistan’dan gelen EICS firması demir çelik ve enerji sektöründeki fabrikaların yeni teknolojilerle kendilerini geliştirme fırsatlarını anlatırken, Almanya’dan gelen Linde Gas firması da enerji sektöründeki yenilikleri ve yenilenebilir enerji kaynaklarının demir çelik ve enerji sektörlerine nasıl entegre edilebileceğini anlattı.

Aliağa Ticaret Odası’na önderliğinden dolayı teşekkür ederim

Zirveye katılan Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreter Veysel Yayan da bu tür organizasyonların öneminin altını çizerken;”Bu zirve ile Aliağalı sanayiciler yeni teknolojilere ilişkin bilgiler edinme fırsatı buldular. Belki yapılacak olan ikili görüşmelerde iş bağlantıları da kurulacak. Yani bu tür organizasyonlar sanayici tarafından desteklenmeli ve gerekli ilgiyi görmeli. Aliağa Ticaret Odası’nın bu konuda yapmış olduğu önderliğe teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka 1

Adnan Saka 2

İkili Görüşme Özkan Demir Çelik-Aspect İngiltere

İkili Görüşme Genel

Katılımcılar

Katılımcılar 1

Veysel Yayan 1

Veysel Yayan 2

Veysel Yayan 3