Aliağa’da Firmalar Teknik Eleman Bulamıyor

Aliağa’da Firmalar Teknik Eleman Bulamıyor
22.05.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Yönetimi üye ziyaretleri ile üyelerinin ihtiyaçlarına çözüm aramaya devam ediyor. Bu kapsamda ALTO Yönetimi AFS Vinç firmasını da ziyaret ederek firmanın çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgiler aldı.

Gençler boş vakitlerini mesleki gelişimleri ile ilgili konularda değerlendirmeliler

Teknik eleman bulma konusunda yaşanan sıkıntıların ön plana çıktığı ziyarette ALTO Başkanı Adnan Saka bu konuda eksiklikleri gidermek için Oda olarak yerel ve ulusal projelerde yer aldıklarını belirtti. Ayrıca Başkan Saka:”Aliağa tam anlamıyla bir sanayi kenti durumunda ve her an gelişmeye devam ediyor. Ancak teknik eleman bulma konusunda firmalar büyük sıkıntılar yaşıyor ve sanayinin gelişmesine paralel bir dengesizlik ortaya çıkıyor. Firmalar farklı şehirlerden çalışan getirmek zorunda kalıyor. Bizler de Oda olarak bu konuda direkt çözümler üretemesek de düzenlediğimiz kurslarla, içinde yer aldığımız yerel ve ulusal projelerle gençlerimizin belirli konularda uzmanlaşması için elimizden gelen her türlü yöntemi uygulamaya çalışıyoruz. Yalnız altını çizmek isterim ki bizlerin bu konuda göstermiş olduğumuz hassasiyeti gençlerimiz de göstermeli. Boş vakitlerini, mesleki gelişimleri ile ilgili konularda değerlendirmeliler” şeklinde konuştu.

Nitelikli eleman yetiştirme konusunda sanayinin gelişme hızının gerisindeyiz

AFS Vinç firmasının sahibi Mustafa Uzunoğlu, ALTO Yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, firmaların ziyaret edilmesinin ve sorunları yerinde dinlemenin önemine vurgu yaptı. Teknik eleman bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıları aktaran Uzunoğlu;”Tek sorun teknik eleman bulmak da değil aslında. Sonuçta okuldan mezun olan gençlerin teknik konularda uzmanlaşabilmeleri için çalışmaları, staj yapmaları, pratik uygulamalarda bulunmaları gerekiyor. Biz staj için yetiştirmeye çalıştığımız gençlerimizden, bizim onlara gösterdiğimiz ilginin karşılığını bulamıyoruz. Gençlerimizin çoğu sahada çalışmak yerine masada oturmak istiyor. Bu bakış açısını yenmek zorundayız, aksi takdirde nitelikli eleman konusunda sanayinin gelişmesine paralel bir denge kuramayabiliriz. Gençlerimizin ve ailelerinin bu konuda bilinçli hareket etmelerini, gençlerin boş vakitlerini olumlu değerlendirmelerini hem ülke için hem de kendileri için diliyorum” dedi.

Haber Fotoğrafları:

AFS Vinç Foto 1

AFS Vinç Foto 2