İzsu İle Yaşanan Sıkıntılara Çözüm Arıyoruz

İzsu İle Yaşanan Sıkıntılara Çözüm Arıyoruz
04.05.2012
  •  A 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU tarifeler yönetmeliğinden kaynaklı uygulamalar Ticaret Odaları üyelerini Esnaf Odaları üyeleri karşısında zor durumda bırakıyor. Ayrıca, İZSU Genel Müdürlüğü’nün 5 kat ve üzeri binalarda tek su sayacı uygulaması vatandaşları ve inşaat müteahhitlerini rahatsız etmeye devam ediyor.

Yaşanan sıkıntılar İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nda dile getirildi

Geçtiğimiz Cuma günü Bayındır Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve üç ayda bir düzenlenen İzmir İli Oda ve Borsalar Ortak Yönetim Kurulları Toplantısı’nda üyelerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka iki farklı konuda sıkıntı yaşadıklarını, bu konularda girişimde bulunmalarına rağmen henüz bir sonuç elde edemediklerini ifade etti.

İZSU tarifeler yönetmeliğinden kaynaklı haksız rekabet söz konusu

Ticaret Odaları üyelerinin yaşadığı sıkıntılara da değinen Başkan Saka, ”İZSU tarifeler yönetmeliği gereği esnaf odaları üyelerine ayrıcalık tanınıyor, bu durum haksız rekabete yol açıyor ve Ticaret Odaları üyelerini zor durumda bırakıyor. İZSU tarifeler yönetmeliğinde ‘Fırın, Kahvehane, Lokanta, Şekerci ve Pastacılar, Hamamlar, Berberler, Kuaförler ve Manikürcüler ile 507 Sayılı yasaya bağlı olan benzeri yerler(Ait oldukları meslek odalarından Birlikçe onanmış belge getirmek kaydı ile indirimli bu tarifeden yararlanabilir denmiştir.)’  Belirtilen bu ifadede Ticaret Odaları üyeleri hariç tutulmuştur, bu da haksız rekabete neden olmaktadır. Üç yıldır tüm girişimlerimize rağmen bu sorunu çözemedik. Yapılan uygulama Rekabet Kurumu kurallarına aykırı olmasına rağmen bu kuruma gitmek yerine, yazışmalar ile sonuca gitmeye çalıştık ve çalışıyoruz. Bu toplantıda tüm ticaret oda ve borsalarının da desteği ile yapılacak girişimler sayesinde İZSU ile yaşanan sıkıntılara çözüm üretilebileceği düşüncesindeyim” şeklinde konuştu.

Tek su sayacı uygulaması sorun çıkmasına neden oluyor

Tek su sayacı uygulamasından kaynaklı sıkıntıları aktaran Başkan Saka, ”Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde daire başına su sayacı uygulaması bulunurken, İzmir’de tek su sayacı uygulaması anlamsız. Bu durumdan hem daire sakinleri, hem de müteahhitler rahatsız. Faturasını ödemeyen bir daire sakini, diğer tüm daire sakinleri ya da bina müteahhidini huzursuz edebiliyor, tartışmalar çıkabiliyor. Bu durum bir an önce düzeltilmeli” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka

Toplu