Aliağa, Bergama ve Menemen Ticaret Odaları’ndan İkinci Ortak Toplantı

Aliağa, Bergama ve Menemen Ticaret Odaları’ndan İkinci Ortak Toplantı
12.04.2012
  •  A 

Kuzey Ege’nin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, birlikte hareket ederek Odaların genel sorunlarına çözümler üretmek için organize edilen ve ilki Aliağa Ticaret Odası’nda(ALTO) gerçekleşen, Aliağa, Bergama ve Menemen Ticaret Odalarını kapsayan toplantının ikincisi de Bergama Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Birlikten güç doğacağı inancındayız

Toplantıda Odaların mevcut durumlarına, ihtiyaçlarına ve sıkıntılarına yönelik fikirler paylaşılırken, toplantıya ev sahipliği yapan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, “Bu tür toplantılar odaların birlikte hareket etme ve birlikte duruş göstermesi için zemin niteliğinde. Birlikten güç doğacağı inancıyla ilki ALTO’da gerçekleşen toplantının ikincisini gerçekleştirdik. Bu toplantılar devam ettikçe toplantıların, niteliği ve çıktıları artacak, toplantılar daha faydalı bir hal alacaktır” şeklinde konuştu.

Bu yıl Midilli’de ikincisi düzenlenecek fuara 3 Oda birlikte katılacak

Geçtiğimiz yıl Midilli’de ilki düzenlenen “1. Türk – Yunan Kültür ve Sanat Festivali” ne ALTO olarak katılım gerçekleşmişti. Bu yıl ikinci kez düzenlenecek fuara toplantıdan birlikte katılma kararı çıktı. Böylelikle önümüzdeki Haziran ayı içinde Midilli’de düzenlenecek “2. Türk – Yunan Kültür ve Sanat Festivali” ne Aliağa, Bergama ve Menemen Ticaret Odaları birlikte katılarak aynı standda yer alacak, yörelerinin ürünlerini tanıtma fırsatı bulacaklar.

Dijital Arşivleme sistemine ilişkin bir sunum yapıldı

Ortak Meclis toplantısında, bilgisayar teknolojilerinin ve yeni yazılımların daha yoğun kullanılmasına paralel, dijital arşivleme sistemine ilişkin özel bir firma olan Delfin Arşivleme tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Dijital Arşivleme ile güvenilir, kağıt israfının ve iş kaybının en aza indirildiği, işleyişin kontrol altında tutularak, sonuç odaklı bir çalışma sisteminin nasıl kurulabileceği aktarıldı.

Bu toplantılar ilerleyen zamanlarda daha etkili olacaktır

ALTO Başkanı Adnan Saka yeni teknolojilere entegre olmanın yararlı olacağına inandığını söylerken, “Teknolojiyi takip etmek kadar, uygulanabilirliğini incelemek daha doğru bir yöntemdir. Biz de bu düşünceyi çıkış noktası olarak kabul ettik ve sık sık duyduğumuz dijital arşivleme sistemini görsel ve uygulama eşliğinde yapılan bir sunumla görebilme fırsatına ulaştık. Bu ortak toplantı sayesinde bu sunumdan aynı anda üç oda yararlanma fırsatı buldu. Farklı çıktılar elde edeceğimiz ve ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu toplantının ilerleyen zamanda daha da etkili olacağı inancındayım” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Meclis Ortak Foto

Delfin Arşiveleme

Toplu-yönetim