Petkim’in 47. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarına Katıldık

Petkim’in 47. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarına Katıldık
04.04.2012
  •  A 

Odamız Meclisi ve Yönetim Kurulu’ndan 20 kişi, Petkim’in 47. Kuruluş Yıldönümü nedeni ile düzenlediği törene katıldı.

Törende Petkim ve Petkim’in geleceğine ilişkin bilgiler verilirken, yapılacak yatırımların hem Aliağa hem de ülkeye sağlayacağı yararlar da anlatıldı. Konuşmaların ardından Petkim’in gelişiminde katkısı olan bürokrat, sanayici ve işletmecilere teşekkür plaketleri verildi.

“Türkiye’de son yıllarda yeni yatırımlar teşvik ediliyor”

Törende Petkim ve sektöre ilişkin bilgiler veren Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, ” Almanya ve Çin, enerji üretimine verdikleri büyük destekle dikkat çekiyorlar. Özellikle rüzgâr enerjisi yatırımlarında 20 MW gücündeki bir santrale yaklaşık 60 milyon dolarlık teşvik veriliyor. Türkiye’de de son yıllarda yeni yatırımların teşvik edildiğini memnuniyetle görüyoruz. Petkim olarak özelleştirme sonrasında son 4 yılda, bu yıl yapılacak yatırımlarla birlikte 400-450 milyon Dolar yatırım gerçekleştirmiş olacağız.  Şirketin sahibi olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi’nin (SOCAR) belirlediği ve ‘Value-Site’ adını verdiği heyecan verici yatırım projeksiyonu ile içinde bulunduğumuz Petkim Yarımadası Türkiye’nin en önemli üretim ve enerji üslerinden biri olacak” dedi.

“6-7 yıl içinde nükleer enerji kaynaklı elektriği kullanıyor olacağız”

Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Metin Kilci da konuşma yaparken, “Yatırımların sağlıklı şekilde yürümesi için Bakanlık olarak üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Sanayimizin enerji maliyetlerini dünya ile rekabet edebilir noktaya getirmek için çalışıyoruz. Ülkemizin hâlâ kapasitesinin çok altında kullandığı enerji kaynakları bulunuyor. Kömür, yenilenebilir enerji kaynakları ve nükleer dahil tüm seçeneklerimizi hayata geçirmek zorundayız. Umuyorum 6-7 yıl içinde ülkemizin ilk nükleer enerji kaynaklı elektriğini kullanıyor olacağız” dedi.

Sosyal alandaki gelişmeler ile ticari gelişmeler arasındaki denge bozulmamalı

ALTO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da Petkim’in yabancı müşterileri arasında yer alan firmalara Petkim adına teşekkür plaketi verirken, törenin ardından yaptığı açıklamada, “Petkim’in göstermiş olduğu performans, gelişim oldukça etkileyici. Türkiye’nin öncü firmaları arasında yer alan Petkim ilerleyen süreçte ülke için değer olmaya devam edecektir. Ancak Petkim’den ya da başka bir firmadan bizlerin önemli bir beklentisi bulunuyor. Biz istiyoruz ki bu gelişim ve değişim sırasında gerek Petkim gerek diğer firmalar sosyal yaşamı desteklemekten geri durmasınlar, yeni sosyal yaşam mahalleri oluşturulsun. Değişim sürecinde sosyal alandaki gelişmeler ile ticari gelişmeler arasındaki denge bozulursa Aliağa kaybeder, Petkim kaybeder, diğer firmalar kaybeder, halkımız ve nihayetinde ülkemiz kaybeder. Ben kaybedenin olmayacağı bir Aliağa diliyorum. Oda olarak da Aliağa için her türlü görevi ve sorumluluğu alacağımızı içtenlikle belirtmek istiyorum” dedi.