Aliağa Veri Tabanını Oluşturmak İstiyoruz

Aliağa Veri Tabanını Oluşturmak İstiyoruz
04.04.2012
  •  A 

Odamız, Aliağa’nın ekonomik, ticari ve sosyal yaşamını devamlı analiz ediyor ve tespit edilen eksiklikler konusunda çözüm üretmek için çalışmalar yapıyor. Eğitimler, seminerler düzenliyor, milletvekili, bakan ziyaretleri gerçekleştiriyor, bazı milletvekili ve bakanları Aliağa’ya davet ediyor.

Birçok girişim yapılmasına rağmen bazı sorunların çözülmesi bir türlü sağlanamıyor. ALTO, bu çözümsüzlüğün Aliağa’ya ilişkin bir veri tabanı olmamasından, rakamlar üzerine konuşulamamasından kaynaklandığını düşünüyor.

Aliağa’ya ilişkin verilere, bilgilere ulaşamıyoruz

ALTO olarak Aliağa’ya ilişkin reel verilere ulaşmakta büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden ALTO Başkanı Adnan Saka, “Elimizde bilgi olmadan bürokratlara ya da siyasetçilere sadece yorumumuzu anlatmış oluyoruz. Bu da somut etki yaratmadığı için direkt çözümlere gidemiyoruz. Firmalardan bilgi talep ettiğimiz zaman bu bilgileri almakta sıkıntılar yaşanıyor. Örneğin; çevre kirliliği konusunun üzerine gidemiyoruz, çünkü Aliağa’ya ait detaylı bir çevre raporu bulunmuyor. Diyemiyoruz ki çevreyi en çok şu firma şu oranda kirletiyor. Ya da çevreye en duyarlı firma burasıdır. Yani demek istiyoruz ki önce Aliağa’ya ilişkin tüm verilere sahip olmalıyız, bir veri tabanı oluşturmalıyız. Verilere sahip olabilirsek, eksiklikleri tespit edeceğiz, kamuoyu ile paylaşacağız. Dolayısı ile birçok çözüm kendiliğinden oluşacak” şeklinde konuştu.

“Bu çalışma Aliağa’nın geleceğin etkileyecektir”

Aliağa’ya ilişkin bir veri tabanı oluşturmanın hiç kolay olmayacağını, gelişmekte olan Aliağa’nın analiz edilmesinin belirli bir süreye yayılacağını belirten Başkan Saka, bu çalışmanın sadece bir kurum tarafından yapılamayacağını, gerek kamu kuruluşu gerek de özel firmaların bu konuda yapılacak çalışmalara destek olması gerektiğini ifade etti. Başkan Saka önümüzdeki aylarda konu ile ilgili bir toplantı organize edeceklerini söylerken, “ Bu çalışma Aliağa’nın geleceğini etkileyecektir. Yıllardır çözemediğimiz birçok sorunun çözülmesini sağlayacaktır. Söz konusu Aliağa olduğu için tüm firma ve kuruluşlar bu çalışmaya gerekli desteği sağlamalıdır, sağlayacaklarına da inanıyoruz” dedi.

 

Haber Fotoğrafı:

Adnan Saka