Denizcilik Sektöründeki Sorunlar Odamızda Görüşüldü

Denizcilik Sektöründeki Sorunlar Odamızda Görüşüldü
03.04.2012
  •  A 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Odamız seminer salonunda düzenlediği toplantı ile sektördeki gelişmeleri ve sektörün iç sorunlarını değerlendirdi.

ALTO Seminer Salonundaki toplantıya Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nden Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Öztürk, Bülent Onural, Akın Kandemir, Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli konuşmacı olarak katıldılar. ALTO’yu temsilen Başkan Vekili Erol Güngör de toplantıda yer alırken, Aliağa denizcilik sektörünün ileri gelenleri de sorunları konuşmak üzere toplantıya katıldılar.

Toplantıda Aliağa liman yolu sorunu, denizcilik sektöründe farklı bölümlerde okuyan öğrencilerin staj sorunu, acenta sorunları, Aliağa’da deniz sporlarının durumu ve denizcilik sektörünün çevresel etkileri görüşüldü.

Denizcilik sektörü hızla gelişiyor

Açılış konuşmasını da yapan Geza Dologh denizcilik sektörünün Türkiye’de çok hızlı geliştiğini, bu gelişme sırasında bazı sorunların çıkmasının da normal olduğunu söylerken, “Son yıllarda denizcilik sektöründe olumlu gelişmeler yaşandı. Bunu sektörde eski olanlar bilirler. Bazı sorunların devam ettiğini, bazı sorunların yıllardır çözülemediğini biliyoruz. Biz üzerimize düşen görevi ve girişimleri layıkı ile yapmaya çalışıyoruz. Zaman içinde sorunlar azalacaktır, denizcilik sektöründe yenilikler, gelişmeler hızla devam edecektir. Bizler de bu gelişim sırasında, gerek sosyal, gerek çevresel, gerek ekonomik her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Deniz sporlarının Deniz Ticaret Odası tarafından desteklenmesi önemli

Toplantının ardından Aliağa Deniz Sporları Gençlik Kulübü Derneği de ziyaret edilirken, ALTO Başkanı Adnan Saka, Dologh’a deniz sporlarına verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, “ Aliağa yelken sporunun yapılması için uygun şartlara sahip bir yer. Geçtiğimiz yaz çok başarılı çalışmalar yapıldı. Şu anda da yelken sporuna devam eden gençler bulunuyor. Ben aynı zamanda bu kulübün de başkanıyım. Böyle gençlerin sosyal faaliyetlerde bulunması Aliağa ve ülke açısından oldukça önemli. Bizler de Odalar olarak bu tür sosyal aktiviteleri desteklemekten ve olumlu sonuçlarını görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Konuşmacılar

Konuklar

Yelken Sporları Derneği Ziyareti