KOSGEB’den Odamıza Ziyaret

KOSGEB’den Odamıza Ziyaret
28.03.2012
  •  A 

KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka’yı ziyaret etti.

Ülkedeki firmaların her türlü gelişimlerine katkı sağlamalarının temel amaçları arasında yer aldığını belirten Kılınç, ALTO’yu ziyaret nedenin ALTO üyelerine yönelik gerçekleştirilebilecek faaliyetlerin altyapısını araştırmak olduğunu ifade etti.

Kurumlar arası diyalog Oda üyelerine olumlu yansıyacaktır

Kurumlar arasında sağlanacak sağlam diyalogun olumlu etkilerinin üye firmalara yansıyacağının altını çizen Kılınç, “2011 yılında Aliağalı firmalar KOSGEB’den 5 Milyon TL’den fazla nakit sağladı. Bu miktarın 2012 içinde ve önümüzdeki yıllarda artması için faaliyetlerde, çalışmalarda bulunacağız. Bilindiği gibi ALTO, Kosgeb Sinerji Odağı olarak başarılı çalışmalarda bulunuyor. ALTO’nun, Aliağa’ya KOSGEB’in sağladığı birçok destekte etkisi var. Birlikte çalışmalara devam ederek daha da başarılı sonuçlar ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.

Amacımız tüm üyelerimizin devlet desteklerine yönelmelerini sağlamak

Başkan Saka da Aliağa’nın ülke ekonomisindeki olumlu etkisine vurgu yaparken, Aliağa’lı firmaların teknik kapasitelerinin ve üretim hacimlerinin artması için devletin sağladığı destekleri yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. KOSGEB’in geçtiğimiz yıllarda ALTO ile birlikte birçok faaliyet gerçekleştirdiğine değinen Saka;”Bu faaliyetlerin en başında 31 kişinin katıldığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi geliyor. İnşallah kısa süre sonra bu eğitimi alan kişiler projelerini gerçekleştirmeye başlayacaklar. Ayrıca KOSGEB ve ALTO işbirliği ile desteklerin tanıtıldığı birçok seminer organize edildi. Eğitim ve tanıtım seminerlerine ek olarak şu ana kadar üyemiz olan 319 firma KOSGEB veri tabanına kaydını yaptırdı. Bu firmalardan birçoğu KOSGEB’den destek adılar. Amacımız tüm üyelerimizin devlet desteklerinden yararlanmaları için çalışmalarda bulunmalarını sağlamak. Böyle önemli bir konuda biz Oda olarak görevimizin bilincindeyiz. Görüyoruz ki KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kılınç da bu konuda oldukça duyarlı. Kendisine ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.