Odamızdan Avrupa Standartlarında Hizmet

Odamızdan Avrupa Standartlarında Hizmet
26.03.2012
  •  A 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB), 2001 yılında başlattığı akreditasyon sistemi ile Odaların ve Borsaların hizmetlerini çeşitlendirmesi, daha etkili hizmet sunması ve üyeler ile kalıcı diyalogların kurulması çalışmalarına devam ediyor.

TOBB Akreditasyon Sistemi bir süreçten ibaret olup, önce hazırlık aşaması yaklaşık bir yıl devam ediyor. Ardından denetim sürecine girilerek belgelendirme yapılıyor. Hazırlık çalışmalarının yapıldığı dönemde sistem altyapısı oluşturuluyor. Belgelendirmenin ardından uygulama süreci başlıyor. Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde de uygulanan akreditasyon sistemi; kaliteli hizmetlere yerel erişim imkânı sağlayarak ve iş dünyasında bir model vazifesi görerek ağın büyümesine ve gelişmesine destek olmaktadır.

1 yıl süren hazırlıkların ardından başarı geldi

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) vizyonu doğrultusunda TOBB’un Akreditasyon çalışmaları kapsamında 1 yıldır sürdürdüğü hazırlıkların tamamladı. 7. Dönem akreditasyon denetimlerini başarı ile geçen ALTO akredite odalar arasına katıldı ve TOBB Birlik Merkezinde düzenlenen törenle sertifika ve belgelerini aldı.

“Tek amacımız üyelerimize en üst seviyede etkin hizmet sunmak”

TOBB Birlik Merkezinde düzenlenen törene ALTO Başkanı Adnan Saka, Genel Sekreter Takdir Yarış ve Akreditasyon Sorumlusu Ömer Gül katıldı. Tören sonunda akredite odalar arasına katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten ALTO Başkan’ı Adnan Saka 5174 sayılı kanun gereği olan hizmetleri zaten verdiklerini, akreditasyon sitemi ile birlikte ise artık amaçlarının üyelere en üst seviyede, çeşitlenmiş ve etkin hizmet sunmak olduğunu belirtti.

 Mesele sistemin geliştirilmesi ve etkin uygulanması

Başkan Saka sistemin oluşturulmasının yeterli olmayacağına, asıl meselenin sistemi geliştirmek ve etkin uygulama yöntemleri ile faaliyete geçirmek olduğuna işaret ederken, “2012 yılı bizim için sistemin uygulamaya geçtiği yıl olacak. Daha çok üye ziyareti ile önce üyelerimizin nabzını yoklamaya çalışacağız. Daha sonra üyelerimizin sektörlerinde etkinliklerinin artması için fuar, iş gezisi gibi organizasyonlar düzenleyeceğiz. Avrupa Birliği projelerinde yer alarak üyelerimizin ve Odamızın gelişmesini sağlayacağız. Tüm bunları yaparken akreditasyon gereği olan ön hazırlık, uygulama ve sonuç değerlendirmesi çerçevesinde hareket edeceğiz. Şu an itibari ile gidilecek fuarlar, iş gezileri, üyelere verilecek eğitimler belirlenmiş ve planlanmış durumda. Uygulama süreçlerini ve sonuçlarını 2012 yılının bitmesi ile göreceğiz” diye konuştu.

Haber Fotoğrafları:

Tören Fotoğrafı

Akreditasyon Logo