İzmir ve Manisa Oda/Borsaları Odamızda Buluştu

İzmir ve Manisa Oda/Borsaları Odamızda Buluştu
22.02.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) düzenlediği organizasyonla, İzmir ve Manisa illeri Oda/Borsalarını ağırladı. Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Akreditasyon sistemi ve odaların genel sıkıntıları tartışıldı.

Toplantıya Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO), İzmir Ticaret Odası, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra, Tire, Ödemiş, Torbalı, Menemen, Bergama, Selçuk Ticaret Odaları ve İzmir Ticaret Borsası katıldı.

İzmir-Manisa İlleri oda ve borsalarının akreditasyon çatısı altında bir araya gelmeleri, sistemin gelişmesi için yararlı olacaktır.

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka toplantıya katılan tüm oda ve borsa yetkililerine teşekkür ederek şunları söyledi:”TOBB Akreditasyon Sistemi bilindiği gibi odaların hizmet kalitesini ve çeşitliliğini artırmayı, Odaların bölgesel etkinliğini artırarak, üyeleri üzerinde doğrudan etkili olabilecek bir yapı oluşturmayı amaçlıyor. Böyle bir yapının oluşturulabilmesi için de ALTO olarak İzmir-Manisa İlleri oda ve borsalarının akreditasyon çatısı altında odamızda bir araya getirmeyi düşündük. Buradaki bilgi paylaşımından ve önerilerden her oda kendine göre çıkarımda bulunur diye düşünüyorum. Sistemin gelişmesi için bu tür paylaşımlar büyük önem taşıyor.”

Sistemi iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerimiz sürüyor

EBSO Genel Sekreter Yardımcısı Galip Kokulu da toplantının önemine vurgu yaparken, akreditasyon sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Kokulu: “Sistem yeni olduğundan dolayı kavramlarda oturmamışlık var. Süreç içinde iyi modellerin incelenmesi ile bazı karmaşıklıklar ortadan kalkacaktır. EBSO olarak biz akredite oda durumundayız. Ancak sistemi iyileştirme ve geliştirme adına çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Toplantıların devam etmesi isteniyor

Katılımcılar, ALTO’ya böyle bir toplantı düzenlediği ve TOBB Akreditasyon Sisteminin gereklerinin ve getirilerinin tartışılmasına olanak sağladığı için teşekkür ettiler. Organizasyonun 2 aylık periyotlar ile devam etmesi yönünde görüş birliğine varılan toplantıda, Akredite olan, Akredite olma aşamasında olan ve henüz Akredite olmayan odaların bir araya getirilmiş olmasının da ayrı önem taşıdığı ve daha yararlı olduğu belirtildi.

Aliağa Sanayisi ve limanları düzenlenen gezi ile tanıtıldı

Toplantının sona ermesiyle katılımcılara Aliağa Gemi Söküm Bölgesi, ALTO Meclis Başkanı Ender Özer’in sahibi olduğu Mariner Şirketi, Tüpraş, Petkim, Aliağa-Nemrut liman ve iskeleleri ile demir çelik firmalarının olduğu bölgeler de düzenlenen gezi ile tanıtıldı.

Haber Fotoğrafları:

ALTO Yön. Kur. Bşk. Adnan Saka Konuşma

ALTO Sunum 1

ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış Konuşma

Gemi Söküm Ziyareti

Toplu