Odamız ile METEM Arasında bir Protokol İmzalandı

Odamız ile METEM Arasında bir Protokol İmzalandı
02.01.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Aliağa Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü(METEM) arasında “Meslek Kursu ile Geliştirme ve Uyum Kursları” konusunda protokol imzalandı.

Bilindiği üzere 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 28. Maddesi uyarınca, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren, inşaat ve tesisat işlerinde yapım işi üstlenen yapı müteahhitlerinin yetki belgesiz usta çalıştırmalarına izin verilmeyecektir. Değişen bu kanunun ardından geçtiğimiz Temmuz ayında ALTO ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi işbirliğinde verilen eğitimle inşaat ustalarına “Proje okuma, demir bağlama ve kalıp hazırlama” konularında mesleki bilgiler aktarıldı ve değişen kanunun zorunluluğu olan sertifikaları verildi.

ALTO olarak üyelerden gelen talepler ve ihtiyaçlar doğrultusunda meslek eğitimlerine farklı sektörlerde de devam edilecek. Mesleki eğitimlere çeşitlilik kazandırmak için METEM ile imzalanan protokol ile beraber, kurslara katılanlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alabilecekler.

İnşaat ustalarına daha önce “Proje okuma, demir bağlama ve kalıp hazırlama” konularında verilen mesleki eğitimlere ek olarak protokol imzalanmasının ardından “Betonarme kalıbı, çatı, duvar, boya, sıva, yalıtım gibi inşaat işleri ile sıhhi, kalorifer ve elektrik tesisatlarına ilişkin alanlarda da bilgiler aktarılacak.

METEM ile protokol imzalayarak eğitimlerin çeşitlenmesini sağladık

Mesleki eğitimlerin önemine her platformda vurgu yaptığını belirten ALTO Başkanı Adnan Saka şu dönemde kanundaki zorunluluğun da etkisiyle inşaat ustalarının yoğun eğitim talebi bulunduğunu bu eğitim talebini en iyi şekilde karşılayabilmek için de METEM ile bir protokol imzalandığını belirtti. Ayrıca Saka: ”METEM ile imzalanan bu protokol eğitimlere resmiyet anlamında yön verdi. Mesleki eğitimlere çeşitlilik kazandırdı. Aliağa’nın mesleki eğitimlerdeki eksikliğini görerek ALTO ile beraber bir çalışma başlatan METEM Müdürü Özcan Keskin’e de teşekkür ederim. Bu protokol her anlamda vatandaşımıza yarar sağlayacaktır” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka – Özcan Keskin Protokol

Toplu Foto

Adnan Saka