Aliağa Ticaret Odası Alman-Türk Ticaret Ve Sanayi Odası Açılışına Katıldı

28.12.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve ALTO Genel Sekreteri Takdir Yarış özel davet edildikleri Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası açılışına katıldılar.

Aksoy Residence’de açılış töreni yapıldıktan sonra Efes Oteline geçilerek bir tanıtım toplantısı gerçekleşti. İzmir Alman Başkonsolosu Margit Haberle ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Volker Treier konuşmacı olarak katıldığı toplantıya ilgi oldukça yoğundu.

Türkiye’deki istikrar ve ekonomideki büyümeyi komşu ülkeler kıskanıyor

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Volker Treier yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisindeki istikrarı ve büyümeyi komşu ülkelerin kıskandığını söylerken, İzmir’in bu anlamda ülke ekonomisine katkısının yadsınamaz olduğunu ve giderek arttığını ifade etti. Treier Türkiye’deki ilk odalarını İstanbul’da açtıklarını, İzmir’in hızla yükseldiğini ve geliştiğini gördükleri için ikincisini de İzmir’de açmaya karar verdiklerini belirtti.

Aliağa İzmir’in ve ülkenin gelişmesine katkı sağlıyor

İzmir Alman Başkonsolosu Margit Haberle de kısa bir konuşma yaparken İzmir’in Kuzeyinde gelişen sanayi ve ekonomiye vurgu yaparak Aliağa’nın çok önemli bir ilçe konumunda olduğunu ve İzmir’in gelişmesine ve ülkeye birçok anlamda katkı sağladığını belirtti.

Aliağa’nın önemine vurgu yaptığınız için teşekkür ederiz

ALTO Başkanı Adnan Saka toplantı sonunda İzmir Alman Başkonsolosu Margit Haberle ile kısa bir görüşme yaparak, Aliağa’nın önemine vurgu yaptığı için teşekkür etti. Haberle’yi Aliağa’ya davet eden Başkan Saka, kendilerini Aliağa Ticaret Odası olarak misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Her türlü işbirliğine sıcak bakıyoruz

Organizasyon hakkında genel bir değerlendirme yapan Saka ayrıca, Almanya ile İzmir arasında ticari bir köprü olacak olan, Almanya ile her türlü bilgi akışını sağlayarak yatırımlar konusunda rehber olacak olan Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasına emek harcayanların, bu emeklerinin karşılığını alacağına inandığını belirtti. Geçtiğimiz Mayıs ayında Aliağa Ticaret Odası olarak Almanya’ya lojistik bir gezi düzenlediklerini bu ay içinde de Almanya-Bremen’den Lojistik Köy, Bremen limanı ve Bremen yatırım ajansı Türkiye ve Almanya temsilcilerini ağırladıklarını kaydeden Saka, Oda olarak her türlü işbirliğine sıcak baktıklarını ve bu güzel yapılanmaya katkı sağlayabilmekten de mutlu olacaklarını ifade etti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka-Kemal Şen-Takdir Yarış-Ünal Eren Foto

Adnan Saka-Almanya Başkonsolosu Foto

Konuklar Foto