Odamız Uluslararası Logist Eurasia 2011 Fuarına Katıldı

Odamız Uluslararası Logist Eurasia 2011 Fuarına Katıldı
30.11.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), 24-27 Kasım 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece-İstanbul’da düzenlenen fuara İzmir Demir Çelik Liman İşletmeleri A.Ş ile birlikte 80 m²’lik bir stantla katıldı.

Fuarda ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ., Tobb UND Lojistik Yatırım A.Ş., TCDD Genel Müdürlüğü, Kütahya Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Odası, Bandırma Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası gibi odalar ve stantları bünyelerinde katılım sağlayan çok sayıda firma ile Türk-Yunan Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Üniversitesi Lojistik Kulübü,  Ukrayna Milli Katılım Organizasyonu yer aldı.

Lojistik sektörünün Uluslararası alanda en önemli pazarlama etkinliği olan ve geniş katılımcı profiliyle nitelikli ziyaretçileri buluşturan Logist Eurasia 2011 Fuarı, bölgesinin en büyük sektör fuarı olma özelliğini elinde bulunduran Comvex İstanbul 2011 3. Ticari Araçlar, Otobüs ve Yan Sanayi Fuarı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Birbirine bağlantılı sektörlerin bir araya geldiği fuarda işbirliği kurulması ve yeni yatırımların yolunun açılması için girişimlerde bulunuldu.

Türk Lojistik Sektörü Bu Fuarla Daha Hızlı Adımlarla İlerleyecektir

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka Fuarda yapılan görüşmeler neticesinde sektör ve konularına göre üyelerimizle irtibat kurulması yönünde çalışmalarda bulunulduğunu ifade etti. Fuarla beraber Aralık ayında bazı yatırımcıların Aliağa’ya ziyarette bulunacağını da belirten Saka şunları söyledi: “Doğuyu batıyla buluşturan önemli bir köprü üzerinde bulunan ülkemiz, lojistik ve taşımacılık sektörleri açısından benzersiz bir konuma sahiptir. Avrasya coğrafyasında gerçekleşen ticaret ve yükün transferi konusunda büyük bir etkinliğe sahip Türk lojistik sektörü, beklentisi olan yeni pazarlara Logist Eurasia 2011 Fuarı ile ulaşacaktır, en azından sektörde daha hızlı adımlarla ilerleyecektir. Biz Oda olarak bu fuara İzmir Demir Çelik Liman İşletmeleri ile birlikte ilk defa bu sene katıldık. Ancak önümüzdeki yıllarda düzenlenecek bu tür fuarlara sadece bir firmayı götürmeyi değil, lojistik sektörünün yan kollarını da kapsayan tüm firmaları götürmeyi planlıyoruz ve firmaların da bu konuya ilgi göstermesini bekliyoruz.”

Aliağa Lojistik Sektörde Hakkettiği Yeri Alacaktır

Başkan Saka ayrıca Oda olarak bu Fuara katılarak Aliağa’nın varlığını sektörlere hissettirdiklerini, yerli ve yabancı yatırımcılara Aliağa’yı anlatma fırsatı bulduklarını, en önemlisi de Aliağa olarak lojistik yapılanmanın içinde Aliağa’nın sanayisi, limanları, yeni yatırımları ve coğrafi yapısı ile hakettiği yeri alacağını gösterdiklerini belirtti.

Haber Fotoğrafaları:

Alto Stand 1

İş Mak. Fuar Genel 1

İş Mak. Fuar Genel 2