İzmir AB'ye hazırlanıyor

İzmir AB'ye hazırlanıyor
11.11.2011
  •  A 

“İzmir’de Ab Rüzgarı” İsimli Avrupa Birliği Projesi Aliağa Ticaret Odası’nda Düzenlenen Eğitimlerle Devam Ediyor

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın 'İllerimiz AB'ye Hazırlanıyor' teklif çağrısı kapsamında hibe almaya hak kazanan, İzmir Valiliği’nin yürütücülüğünü gerçekleştirdiği ve İzmir Kalkınma Ajansı tarafından eşfinansmanı sağlanan 'İzmir'de AB Rüzgarı' isimli proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan eğitimler devam ediyor.

Bu proje kapsamında AB Temel Eğitim Programı’na, proje hazırlama eğitimleri ve eğitici eğitimleri ile devam edilmesi öngörülüyordu. Nitekim Yaşar Üniversitesi’nde AB Temel Eğitim Programının tanıtılmasının ardından proje hazırlama eğitimin Kuzey İzmir ayağı Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen 3 günlük eğitimle devam etti.

“İzmir’de AB Rüzgarı” projesine Aliağa, Dikili, Foça, Menemen ve Bergama ilçeleri de dahil oldu

Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen eğitime, Aliağa, Dikili, Foça, Menemen, Bergama kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldılar. AB Proje hazırlama eğitimini İzmir Valiliği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nden Zehra Kibar, Güldan Kalem, Türkan Canbaz ve Göksen Ufuk verdiler. 3 gün süren uygulamalı eğitimler sonunda katılımcılara katılım sertifikaları verildi.

Teklif çağrılarının nasıl takip edildiğinden, başvuru rehberinin okunmasına ve projenin sunulmasına kadar tüm evrelerin anlatıldığı eğitimde, katılımcılara ekip çalışması yaptırılarak örnek projeler hazırlatıldı. Şu an kapanmış bir çağrı olan “Genç istihdamın desteklenmesi hibe programı” örneği üzerinde, katılımcılardan oluşturulan 3 ayrı ekip, yaptığı çalışmalarla farklı projeler hazırladı.

AB Fonları sayesinde sürdürülebilir toplumsal projeler üretiliyor, bizler de buna ortak olmalıyız

Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka: “Böyle önemli bir projeye Oda olarak destek verdiğimiz için mutluyuz. Birçok Avrupa ülkesi bu fonlardan yararlanarak toplumsal kalkınmada sürdürülebilir politikalar üretebiliyorlar. Bizler Türkiye olarak bu konuda yeni yeni bilinçleniyoruz. Gerek bire bir gerek de medyadan artık ülkemizde birçok il ve ilçede başarılı AB Projeleri olduğunu biliyoruz. Demek ki isteyince ve çalışılınca başarılabiliyormuş. Odamızda düzenlenen bu eğitimle beraber şunu söyleyebiliriz ki önümüzdeki yıllarda İzmir’in Kuzeyinde, bölgemizde de AB projeleri geliştirilecektir. İzmir Valiliği’ne ve bu projeye katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum”  dedi.

Haber Fotoğrafları:

Derslik/Sınıf 1

Derslik/Sınıf 2

Derslik/Sınıf 3

Toplu