Odamızda, Kosgeb’in İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı Anlatıldı

Odamızda, Kosgeb’in İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı Anlatıldı
24.10.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nda(ALTO) Seminer Salonunda KOSGEB’in, KOBİ’lere yönelik aynı sektörde faaliyet gösteren en az 5 işletmenin bir araya gelerek ortak problemlerine çözüm bulmak amacıyla 250.000 TL geri ödemesiz (hibe) ve 500.000TL geri ödemeli kredi imkanı sunan  “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı” tanıtıldı.

ALTO Seminer salonunda düzenlenen seminere, KOSGEB’in “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı”nı tanıtmak üzere KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Kazım Akgün ve ALTO’yu temsilen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, ALTO Yönetim Kurulu üyelerinden Hamdi Erdem, Erol Güngör ve Uğur Akyıldız katıldı.

Seminere fırıncılar, pastaneciler ve inşaatçılar yoğun ilgi gösterirken, “İşbirliği Güç Birliği Destek Programı” tanıtımın yapan Akgün de destek programını anlatırken özellikle bu sektörler üzerine yoğunlaştı.

Siz yeter ki destek isteyin, biz istediğiniz desteği veriyoruz

KOSGEB’in piyasada rekabet unsurlarına dikkat ederek, sektörel gelişmeleri desteklediğini belirten Akgün, programın desteklediği modelleri, iş akışını, desteklenecek programları ve proje limitlerini detayları ile anlattı. Akgün, işbirliği güç birliği destek programında bir araya gelecek işletmelerin, ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama, ortak laboratuar, ortak imalat ve hizmet sunumu konularına yoğunlaşmalarını istedi. KOSGEB’in bu destek programı ile İzmir’de iki proje alındığını ve ikisinin de onaylandığını söyleyen Akgün: ”Müdürlüğümüz destek ödemeleri 2009 yılında 736.000 TL, 2010 yılında 1.251.000 TL, 2011 yılında ise şu ana kadar 3.076.000 TL tutarında gerçekleşti. Değişen ve kolaylaşan mevzuatımızla giderek daha yaygın ve daha çok destek veriyoruz. Aliağa’nın da bundan pay almasını istiyoruz ki Aliağa bunu hakediyor. Burada fırıncılar, pastaneciler ve inşaatçılar bulunuyor. Her biriniz kendi sektörünüzde bir araya gelin ve yeni fabrikanızı kurun. Maliyetlerinizi düşürün, gücünüzü artırın. Tek yapmanız gereken kendi aranızda organizasyonlarınızı yapmanız ve Aliağa Ticaret Odası KOSGEB sinerji odağına gitmeniz. Biz sizlere güçlenin, gelişin, büyüyün diye imkan sunuyoruz. Düşünün ki 500 Bin TL’lik bir yatırım planlıyorsunuz. Aynı sektörde en az 3, toplamda en az 5 firma bir araya gelin bu yatırımı bizim 250 Bin TL(hibe), 250 Bin TL faizsiz kredi desteğimiz ile 50 Bin TL’ye yapın. Siz yeter ki isteyin, şartları yerine getirin, biz de gerekli desteği verelim” dedi.

Bu, gelişmek ve büyümek isteyen işletmeler için büyük fırsat

Devletin işletmelerimizi geliştirelim, büyütelim diye vermiş olduğu bu desteklerin dikkate alınması gerektiğini belirten ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka: “Aliağa büyüyor, ülke ekonomisi büyüyor. Peki ekonomi böyle büyürken Aliağa’da fırıncılar, pastaneciler, inşaatçılar veya diğer sektördeki işletmeler neler yapıyorlar. Gelişip, büyümeye çalışıyorlar mı? Bence hayır. Belki istiyorlar büyümeyi ama çaba sarfetmiyorlar. Devlet böyle bir imkan sunmuşsa bu değerlendirilmeli ve her işletme kendini geliştirme ve büyüme yolunu seçmelidir. Aksi takdirde gelişen ve büyüyen ekonominin gerisinde kalınırsa, yok olunup gidilir. Bu da Aliağa’da hiç istemediğimiz bir durum. Bu yüzden yok olmamak için ya da yarın kurulacak büyük bir işletmenin sizleri ortadan kaldırmasına müsaade etmemek için, bugün sizler bir araya gelin, güçlenin ve büyüyün. Yol sizin, karar da sizin. Umarım gerekli girişimlerinizi yaparsınız. Biz Oda olarak ne gerekiyorsa bu konuda yapmaya hazır bekliyoruz” dedi.

Haber Fotoları:

Adnan Saka

Adnan Saka – Kazım Akgün

Katılımcı