Odamızdan Petkim’e Teşekkür Plaketi

Odamızdan Petkim’e Teşekkür Plaketi
24.10.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), Aliağa’da yatırım yaparak katma değer sağlayan firmalara yatırımlarından dolayı teşekkür etmek için firma ziyaretlerine devam ediyor.

Son olarak Petkim Petrokimya Holding A.Ş.’ye, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’nın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hamdi Erdem, Erol Güngör, Yönetim kurulu üyelerinden de Mehmet Keskin, Kürşat Tanrıkulu ve Oda Genel Sekreteri Takdir Yarış’ ın katıldığı bir teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

ALTO Yönetim Kurulunu, Petkim Genel Müdürü Mehmet Hayati Öztürk ve Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Tuncer karşıladı. Teşekkür plaketini Öztürk’e sunmadan önce Saka ile Öztürk arasında, Aliağa, Petkim, yatırımlar ve sosyal yaşam alanlarına ilişkin konuları hakkında görüş alış verişi yapıldı.

Yatırımların yerel yönetimler ile işbirliğinde yapılması

Ülkenin şu an içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Saka: “Son dönemde, ülkenin her noktasında konuşulan cari açık konusu hepimizin malumu. Bu ciddi sorunu ortadan kaldırmak ve ülke ekonomisini daha güvenli ve istikrarlı hale getirmek için bir dizi ekonomik önlemlerin yanında, ülkenin önemli kuruluşlarının yaptığı ve yapacağı yatırımların da oldukça etkili olduğunu, olacağını söylemek hiç de yanlış olmaz. Bizler Ticaret Odası olarak bölgemize yapılacak küçük, büyük her türlü yatırımın sonuna kadar arkasındayız ve bu konularda elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Ancak burada çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Aliağa yıllardır kontrolsüz büyüyor, liman yapılıyor yolu yok, fabrika kuruluyor çalışanlar için ev, okul, hastane gibi soysal yaşam alanları yok, ülke demir çelik üretiminin %45’i buradan yapılıyor, yıllık 50 milyon ton elleçleme yapılıyor ancak depolama alanları yok. Bunlar hep yanlış planlamaların sonucu ve şu an Aliağa bu durumda. Bunun nedeni yatırımlara merkezden karar veriliyor olması” dedi.

Planlı yatırımlardan hem bölgemiz, hem ülkemiz yararlanacaktır

Başkan Saka ayrıca: “Biz demiyoruz ki liman yapılmasın, fabrika kurulmasın, yatırımlar yapılmasın. Biz diyoruz ki, madem Aliağa’ya yatırım yapacaksınız yerel yönetimler ile iş birliği içinde olun ki, insanlarımız ve çocuklarımız zor durumda kalmasın. Sizler de kalifiye eleman eksikliği ya da farklı sıkıntılar yaşamayın. Liman yapılmadan nereye yol yapacağımıza karar verelim, fabrika kurulmadan burada kimleri çalıştıracağımıza, çalışanların nerelerde yaşayacağına, sosyal yaşam alanlarına karar verelim. Her şey olması gerektiği gibi olsun. Bundan da hem bölgemiz hem de ülkemiz nemalansın, katma değeri olsun” dedi.

Sizlerin Oda olarak yanımızda olduğunuzu görmek mutluluk verici

Öztürk de yatırımlar konusunda yanlış kararlar verilebildiğini, bunun örneğinin İzmit de deprem sürecinde yaşandığını ancak buna rağmen Aliağa’da yaşam alanlarının fabrikaların sınırlarına kadar dayandığını söyledi. Öztürk ayrıca: “Yatırımlar yapılmadan önce planlanmalı ve kendiliğinden gelişmemelidir. Biz önümüzdeki hafta Petkim’in içinde rafineri kurulması için temel atma töreni yapacağız. Çok büyük bir yatırımın temelini atacağız, umarım eksikliklerle ve geçmişte yaşanan sıkıntılarla karşılaşmayacağız. Yatırımın planlamasını belli bir süreye yayarak yaptık. Bu süreçte hiç kimsenin zarar görmesini istemeyiz. Son derece modern tesisler kurarak çevre ve insan sağlığını da dikkate alarak yatırımları planlıyoruz. Süreç içinde doğacak ihtiyaçlar ile ilgili planlamalarımızı da yaptık. Her şeyin yolunda gitmesini umuyoruz, sizlerin de Oda olarak yanımızda olduğunuzu görmek mutluluk verici” dedi.

Görüşmenin sonunda Başkan Saka, Öztürk’e Petkim’in yaptığı yatırımlardan ve sağlanan istihdamdan dolayı teşekkür ederek, yatırımlarının en başarılı şekilde devamını beklediğini belirtti. Konuşmasının sonunda teşekkür plaketini sunan Başkan Saka’ya, Öztürk de Aliağa Ticaret Odası’nın konuya göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka – M. Hayati Öztürk

A.Saka-H.Öztürk-A.Tuncer

Toplu-Plaket