Odamızdan Yeni Yatırım Yapan Firmalara Plaket

Odamızdan Yeni Yatırım Yapan Firmalara Plaket
17.10.2011
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası, dünyanın hemen her yerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, Aliağa’da yatırım yapan firmalara ziyarette bulunarak birer teşekkür plaketi verdi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı’nın yanı sıra, Yönetim Kurulu’ndan Hamdi Erdem, Erol Güngör, Uğur Akyıldız’ın ve Oda Genel Sekreteri Takdir Yarış’ın katıldığı ziyaretlerde, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ)’de, ESPOR Ege Sanayicileri A.Ş.’ye, Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş.’ye, Cemdağ Aydınlatma San. Ve Tic. A.Ş.’ye ve Aliağa’da Dönmez Otelcilik’e yatırımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.

İlk ziyaret ESPOR Ege Sanayicileri A.Ş.’ye gerçekleşti

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde konuşlu fabrikasında, ısı yalıtım sektörüne yönelik üretim yapan ESPOR A.Ş. 2008 yılında yeni yatırımlar yaparak genleştirilmiş polistren (EPS) üretimine başlamıştır.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ESPOR Yönetim Kurulu üyelerinden Tahsin Erkan’a, yapılan yatırımlardan ve sağlanan istihdamdan dolayı teşekkür ederek, yatırımlarının en başarılı şekilde devamını beklediğini belirtti. Konuşmasının sonunda teşekkür plaketini sunan Başkan Saka’ya, Tahsin Erkan da Aliağa Ticaret Odası’nın konuya göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle teşekkür etti.

Cemdağ Aydınlatma’ya da devam eden yatırımlarından dolayı teşekkür edildi

İzmir’de kurulan ve köklü bir firma olan Cemdağ Aydınlatma 2010 yılında ALOSBİ’de faaliyetlerine başlamış, kısa süre içinde gelişerek yaptığı yatırımlarla istihdam sağlayarak hem Aliağa’ya hem de ülkeye yarar getirmiştir.

Cemdağ Aydınlatma Aliağa Fabrika Müdürü Başak Dümbek işletme hakkında bazı bilgiler vererek, modern bir tesis kurduklarını, dünyada yeni kullanılan teknolojileri uyguladıklarını ve devam eden yatırımlarla yıl sonunda kapasitelerinin ciddi oranda artacağını belirtti.

Başkan Saka da, modernleşme adına yapılan yatırımların hem kaliteyi hem de ürün çeşitliliğini artıracağını ifade ederek, yaptıkları yatırımların karşılığı olarak Başak Dümbek’e teşekkür plaketini sundu.

ALOSBİ’de son ziyaret Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş.’ye

Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş. santral müdürü Şükrü Kızılkaya santral hakkında bilgiler vererek: “Santral ilk etapta tamamlanan 4 makine ve 4 buhar kazanından oluşmakta olup, 2007 Ekim ayında elektrik ve buhar üretimine başlamıştır. Doğalgaz ile çalışan motor–jeneratör grubu ile elektrik üretmek için tasarlanmış sistemimizle ve yapılan yatırımlarla üretimde kapasite artırımına gittik” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkan Vekili Erol Güngör, teşekkür plaketini Santral Müdürü Şükrü Kızılkaya’ya sunarak; “Aliağa Ticaret Odası olarak yapılan yatırımları ve modernleşme adına atılan tüm adımları destekliyoruz” dedi.

 

Aliağa’ya güzel bir otel kazandıran Dönmez ailesine de teşekkür plaketi verildi

Dönmez Otelin kurulmasına ilişkin bilgi veren Dönmez ailesi, Aliağa’da büyüyen potansiyelden kaynaklanan konaklama ihtiyacını karşılamak amacıyla tesisin Mart 2009 da temelini atarak, Ekim 2010 yılı itibarı ile hizmete açıldığını ve 60 oda kapasiteli modern bir otel oluşturduklarını belirtti.

Başkan Saka Zeki Dönmez ve oğullarına yaptıkları bu güzel yatırım nedeniyle tebrik ederek Zeki Dönmez’e teşekkür plaketini sundu.

Daha sonra genel bir değerlendirmede bulunan Başkan Saka: “Dünya çapında yaşanan ekonomik kriz ortamında yatırım yaparak ülke ve bölge ekonomisine hem moral, hem üretim hem de istihdam olarak katkı sağlayan tüm firmalara kurum olarak teşekkür ediyoruz” dedi. Gerek Aliağa olsun gerek de ülke genelinde olsun firmaların cesur davranarak doğru adımlarla ileri görüşlü hareket ederek yatırımların bugün olduğu gibi ileride de devam etmesini dilediğini ifade etti.

Haber/ESPOR-FOTO

Haber/CEMDAG-FOTO

Haber/CAKMAKTEPE-FOTO

Haber/DONMEZ-FOTO

Haber/cemdag-fabrika

Haber/adnansaka-zekidonmez

Haber/espor-fabrika