Nesrin Ulema’dan Odamıza Teşekkür Ziyareti

Nesrin Ulema’dan Odamıza Teşekkür Ziyareti
22.09.2011
  •  A 

Haziran ayında yapılan genel seçimlerden önce Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı iken Aliağa Ticaret Odası’na gelerek sanayi ve ticarete ilişkin sorunları dinleyen Nesrin Ulema milletvekili seçilmesinin ardından bu kez de teşekkür ziyaretinde bulundu.

 

Milletvekili seçilmeden önce “İşbirliğimiz ya da ilgimiz seçime kadar değil, asıl seçimden sonra başlayacak” dediğini hatırlatan AKP Milletvekili Nesrin Ulema, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka öncelikli olmak üzere milletvekili seçilmesinde katkısı olan ya da olmayan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Şimdi sıranın uygulamaya geldiğini söyleyen Ulema daha önce geldiğinde Başkan Saka’dan dinlediği sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulema:” Daha önce geldiğimde İzmir’in 1. Bölge’de yer almasından dolayı Aliağa’nın da bu kapsama alındığını ve teşvikler konusunda sorunlar yaşadığını ve Manisa’nın 3. Bölge’de gösterilmesinin oraya teşvikler konusunda avantaj sağladığını söylemiştiniz. Bildiğiniz gibi Bakanlıkta teşvikler konusunda çalışma yapılıyor. Bakanlığa seçimden önce öğrenilen sıkıntılar aktarıldıktan sonra Bakanlık bu konuda düzenlemeler yapıyor. Önümüzdeki süreçte bu sıkıntıların geride kalacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

Sağlık kurumlarına gerekli destekler sağlanmalıdır

 

Başkan Saka, sağlık kuruluşlarının yetersizliğinden ve yaşanan doktor sıkıntılarından bahsederek, bu konuda devletten beklentimiz, “Sağlık kurumlarına gerekli desteğin sağlanması, hastanede yenilik çalışmalarında bulunulması ve de yaşanan doktor ve teçhizat sıkıntılarının ortadan kaldırılması yönündedir” dedi.

 

Bunun üzerine bazı girişimlerde bulunan Ulema, hastane ile ilgili yenileme çalışmalarının olacağını, acil servisin yenileneceğini ve polikliniklerin sayısının artırılarak daha modern olacağını söyledi. Aliağa Devlet Hastanesi’nde yaşanan çocuk doktoru sıkıntısının da çözülme aşamasında olduğunu gerekli işlemler tamamlandığı takdirde konunun sonuçlanacağını belirtti.

 

Her bir işletme üretim ya da ticaret yaptığı bölgeye yarar sağlamalı

 

Sanayinin ilerlemesi, ticaretin gelişmesi ve yeni yatırımların yapılması bulunduğu bölgeye yarar sağlamalıdır diyen Saka maalesef Aliağa’da bazı fabrikaların vergilerini genel merkezin bulunduğu bölgeye yatırdığını belirtti. Ayrıca Başkan Saka her türlü yükü fabrikanın bulunduğu bölgenin taşıdığını ancak buna rağmen bu fabrikaların vergilerini genel merkezlerinin bulunduğu bölgeye yatırdıklarını, bu uygulamanın değişmesi gerektiğini, her bir fabrikanın bulunduğu bölgeye kazancının karşılığı kadar vergiyi yatırması gerektiğini vurguladı. Ancak durum böyle olunca yerel yönetimlerin okul, hastane gibi hizmetler sunabileceğini ifade eden Saka, sadece istihdam sağlamanın yeterli olmadığını, bu durumun bir bütün olduğunu ve başarının da bütünlüğün sağlandığı zaman gelebileceğini söyledi.

 

Son olarak Başkan Saka, AKP İzmir 2. Bölge Milletvekili Nesrin Ulema’ya bu ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, her şeyin bir anda değişemeyeceğini bildiğini ancak çaba sarfetmenin olumlu sonuçlar doğuracağına tecrübelerinden yola çıkarak inandığını söyledi.

 

İlerleyen dönemde ziyaretlerine devam edeceğini belirten Ulema, dinlediği tüm sorunların çözülmesi için elinden gelen tüm çabayı sarfedeceğini ve konuların Ankara’da konuşulmasını sağlayarak bazı adımlar atmaya başlayacağını ifade etti.