İşsizlikle Mücadelede Görev İşsizlerin

İşsizlikle Mücadelede Görev İşsizlerin
08.08.2011
  •  A 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlikle mücadelede işsizlerin aktif rol alacağı bir uygulamayı hayata geçiriyor.

Bakanlık, üniversite mezunu işsizler arasından 2 bin kişiyi İŞKUR'da "iş ve meslek danışmanı" olarak istihdam edecek. Böylece işsiz durumdaki 2 bin kişi, iş arayanlara rehberlik yapmaya başlayacak.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, İŞKUR'da görev yapan personel sayısının toplam 3 bin 297 olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu personelin sadece 393'ünün iş ve meslek danışmanlığı eğitimi aldı. Halihazırda danışmanlık faaliyetleri bu kişiler tarafından yerine getirilmeye çalışılıyor."

Türkiye'deki işgücü dikkate alındığında bu rakamın yetersiz olduğunu belirten Faruk Çelik bu nedenle İŞKUR'da görevlendirilmek üzere iş ve meslek danışmanı alımı sürecini başlattıklarını, İŞKUR tarafından belirlenen kriterlere sahip üniversitelerde düzenlenecek olan, 360 saatlik İşgücü Yetiştirme Kursları'na Ağustos ayı içinde başlanacağını söyledi.

Kursa katılacak adayların İŞKUR'a kayıtlı olması, bir işte çalışmıyor olması, en az lisans düzeyinde mezun olması, 10-11 Temmuz 2010 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu sınavına girmiş, 70 ve üzeri puan almış olması şartlarını taşıması gerekiyor.

Şartları taşıyanlar, İŞKUR İl Müdürlüklerine ya da kurumun internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. Puanlarına göre kursa katılıp başarılı olanlar İŞKUR İl Müdürlüklerinde Aralık 2011'de göreve başlayacaklar.