Enerjimizi Yeni Anayasa İçin Harcayalım

28.06.2011
  •  A 
Yeni anayasa sürecinin hep beraber hazırlanması gerektiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde hem Meclis'teki vekillerin hem de sivil toplum kuruluşlarının sorumlulukları olduğunu söyledi.

Yeni anayasa sürecinin hep beraber hazırlanması gerektiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemde hem Meclis'teki vekillerin hem de sivil toplum kuruluşlarının enerjilerini toprağa değil, daha faydalı çalışmalara harcaması gerektiğini ifade etti.


İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) 49. Olağan Genel Kurulu TOBB'un Levent'teki merkezinde yapıldı. Kurulun açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, yeni Meclis'in öncelikli olarak Avrupa Birliği ve yeni bir anayasaya odaklanması gerektiği çağrısında bulundu. Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformlarda Meclis çatısı altındaki partilerin yeniden bir birlik ortaya koymaları gerektiğini aktaran Hisarcıklıoğlu, yapılacak yeni bir anayasanın Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşın önünü açacağını söyledi. TOBB Başkanı, Türkiye'nin dış pazarlarda Meksika, Çin ve Hindistan gibi AB standartlarının üzerinde 400 milyon insanın yaşadığı ülkelere odaklanması gerektiğini belirtti. İKV genel kuruluna İSO Başkanı Tanıl Küçük, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve birçok işadamı katıldı.