TOBB: Toplumun Anayasa Talebi Karşılanmalı

14.06.2011
  •  A 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki süreçte yeni Meclis’e tarihi görevler düşmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Önümüzdeki süreçte yeni Meclis’e tarihi görevler düşmektedir. Bunların başında da toplumumuzun yeni bir anayasa talebinin karşılanması geliyor” dedi.

 

Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Tüm partilerimizin uzlaşmaya açık olması, sivil toplumla birlikte toplumda genel kabul gören bir Anayasa’yı hazırlaması son derece önemli. Toplumumuz ve meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde Türkiye büyüyecek.”

 

Yeni Anayasa sürecinin yanı sıra Türkiye’yi yoğun bir ekonomi ve dış politika gündeminin beklediğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye açısından 2023’de dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer almanın önemli olduğunu, bu hedefe ulaşabilmek için reformların hayata geçmesi gerektiğini bildirdi.

 

Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa’da ve Ortadoğu’da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi konumunu güçlendiren bir Türkiye’nin bölgede önemli bir istikrar unsuru olacağını kaydetti.