11 Milyonluk Vergi borcu yapılandırıldı

31.03.2011
  •  A 
6111 Sayılı Torba Yasa kapsamında Aliağa vergi Dairesine 1047 mükellefin müracaat ettiği ve 11 Milyon TL’lik borcun yeniden yapılandırıldığı açıklandı.

6111 Sayılı Torba Yasa kapsamında Aliağa vergi Dairesine 1047 mükellefin müracaat ettiği ve 11 Milyon TL’lik borcun yeniden yapılandırıldığı açıklandı.  


Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Vergi Dairesi tarafından Aliağa’daki esnaf, ticaret erbabı ve tüm iş dünyasına yönelik olarak, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6111 Sayılı Bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanununun Vergi ile ilgili hususları konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 


Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonunda düzenlenen Toplantıya; Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, Aliağa Şoförler ve otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erdinç Şen, Aliağa Ticaret Odası meclis üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve ticaret erbabı katıldı. 


“Vergi ile ilgili borçların yeniden yapılandırılması” konulu seminerde İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Denetmenleri Birol Gümüşay ve Serhan Kaya, 6111 Sayılı yasa ile iş dünyasına getirilen vergi ile ilgili alacakların yeniden yapılandırılması konusunda kapsamlı bilgi verdi. Konuşmacılar, Mali Müşavirler ve Ticaret erbabının merak ettiği soruları da yanıtladı. 


ADNAN SAKA; YAPILANDIRMA RAHATLATACAK, AMA ZAMANINDA ÖDEME YAPANLAR DA UNUTULMAMALI!”

Seminerin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 2008’de başlayan küresel krizin etkilerinin esnaf, ticaret erbabı ve KOBİ’lere olumsuz etkileri olduğunu belirterek, torba yasa ile kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasının bu anlamda reel sektöre rahatlama getireceğini kaydetti. Saka, “KOSGEB kredi destekleri, Vergi ve SGK alacakları olmak üzere kamu’nun faiz ve gecikme zamlarına af getirerek alacaklarının yeniden yapılandırılması, Esnaf Kredi kefalet borçlarının yapılandırılması, Nisan ayında yeniden KOSGEB kredi desteğinin başlayacak olması reel sektörün rahatlaması ve toparlanması için son derece olumlu fırsatlar oluşturuyor.” Dedi.


Aliağa’da binin üzerinde ticaret erbabının yapılandırma için Vergi Dairesine başvurmasının sorunun büyüklüğünü gösterdiğini belirten Saka, “Krizden çıkış sonrası yararların sarılması için bu düzenleme son derece yararlı ve etkili bir düzenlemedir. Krizde büyük yaralar alan esnaf, ticaret erbabımız, Sanayicimiz yapılandırmalarla rahatlayacaktır. Ancak bunu yaparken, içinde bulunduğu tüm güçlüklere karşın vergi ve kamuya karşı diğer tüm ödeme yükümlülüklerini zamanında yerine getirenlere de çeşitli kolaylık, indirim, avantaj ve teşvik edici düzenlemeler yapılmalıdır.” Dedi. 


VERGİ DAİRESİ MÜDÜRÜ KILIÇ; ALİAĞA’DA 1047 MÜKELLEF BAŞVURDU

Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Zakir Kılıç yaptığı konuşmada Aliağa’da yapılandırma başvurularıyla ilgili bilgi verdi. Kılıç, “Gelirler İdaresi Başkanlığımız, tüm teşkilatlarıyla 6111 Sayılı Yasanın iş dünyasına getirdiği yapılandırma fırsatlarını tanıtmak için büyük gayret sarf ediyor. Yoğun bir tanıtım ve bilgilendirme kampanyası yürütüyoruz. Torba Yasa kapsamında vergi ile ilgili hususlardan yararlanmak üzere Aliağa’da 1047 mükellefin müracaatını aldık. 11 Milyon TL civarında bir alacağı yapılandırdık. Kanunun uygulamaya girmesinin henüz başında sayılırız. Normal süreci 2 Mayıs’ta sona erecek. Bakanlar Kurulu’nun Mayıs sonuna kadar uzatma ihtimali var. Biz bu sürenin de kullanılacağını düşünmekteyiz ama bu önemli fırsattan yararlanmak için başvurunun son güne bırakılmamasını tavsiye ediyoruz” dedi. 


Sözlerine “Bugün hoşunuza gidecek şeyler söyleyeceğiz” diyerek başlayan Vergi Denetmenleri Birol Gümüşay ile Serhan Kaya, Seminerde; kesinleşmiş kamu alacakları, İnceleme ve tarhiyat aşamasındaki alacaklar, Matrah artırımı, Stok beyanı ve vergi ile ilgili yapılandırma kapsamına giren diğer konularda katılımcılara kapsamlı bilgi sundu. 


FOTOĞRAFLAR: FOTO 1, FOTO 2, FOTO 3, FOTO 4